Решението на съда може да се обжалва пред петчленен състав.

...
Решението на съда може да се обжалва пред петчленен състав.
Коментари Харесай

Съдът прекрати делото на Манолова срещу ”Топлофикация”

Решението на съда може да се апелира пред петчленен състав. Причината за прекратяването е позволена неточност в касационната тъжба от страна на "Топлофикация ".

Делото е за отхвърли на изпълнителния шеф Георги Беловски да даде достъп до социална информация за активността на сдружението по събиране на вземанията му по правосъден ред на омбудсмана, оповестява Българска телеграфна агенция.

Манолова не е получила отговор в 14-дневен период на въпросите си, според закона, а от "Топлофикация " са изразили документално мнение, в което се твърди, че поисканата информация не попада в приложното поле на ЗДОИ.

Омбудсманът обаче завежда дело и го печели на първа инстанция пред Административния съд - София -град, а в този момент "Топлофикация " апелира решението. Пред медиите Манолова разяснява, че този проблем има морални и публични аспекти. Тя изясни, че разногласието е по тази причина столичани да знаят по какъв начин работи сдружението, по какъв начин се ръководи и по какъв начин се харчат парите в него.

Омбудсманът разяснява, че жителите имат право да схванат по какъв начин са изхарчени 15 млн. лева събрани от сдружението посредством юристконсултски възнаграждения през 2015 година при каузи на "Топлофикация " против софиянци.

"Дружеството се е трансформирало във феодал, който се отнася към столичани като към крепостни селяни, които имат право само и единствено да заплащат ", сподели още Манолова. Омбдусманът добави, че през 2016 година заведените каузи от "Топлофикация " против столичани са 13 500, а през 2017 година съгласно нея те може да стигнат 16 000.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР