Решението на съда е окончателно и не подлежи на жалба

...
Решението на съда е окончателно и не подлежи на жалба
Коментари Харесай

Oставиха в ареста мъж с 18 присъди

Решението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.

Окръжен съд – Монтана удостовери определение на Районен съд – Монтана, с което е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража “ на 44 годишен гражданин на село Долна Кремена, община Мездра.

Според документите по делото през нощта на 15 против 16 юни т. година обвиненият И. С. Р. след корист с алкохол се нахвърлил с дървен прът върху оградата на съседа си Г. В. П., счупил дървена табела с името на притежателите и развалил част от железна врата.

След подаден сигнал за случая И. С. Р. е бил арестуван и против него е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение срещу собствеността – незаконно заличаване или разваляне на непозната движима или недвижима движимост - действие, за което законът планува до 5 години „ Лишаване от независимост “.

Според оценъчна експертиза нанесените вреди са на стойност 500 лв., а съгласно събраните доказателства закононарушението е било осъществено в положение на мощно алкохолно замайване – след приложимост на 1 литър ракия и 5 литра бира. Поради отводи на прокурорите от правосъден окръг Враца, делото за мярка за неотклонение на арестувания е изпратено в Районна прокуратура – Монтана.

Със свое определение от 20 юни т. година районен съд – Монтана е наложил най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на И. С. Р. Определението е обжалвано от обвинения и отбраната му с претекстове, че нанесената вреда е повишена от съдебно-оценителната експертиза, обвиненият е с непрекъснат адрес и няма заплаха да се укрие и би трябвало да се грижи за фамилията и двете си деца.

След като се срещна с документите по делото и изслуша представителя на прокуратурата, обвинения и бранителя му Окръжен съд разгласи за неоснователна жалбата и удостовери определението на Районен съд. Налице са задоволително данни, че обвиненият е съпричастен към осъщественото закононарушение, съществува и действителна заплаха той да извърши ново закононарушение, защото съгласно свидетелството му за съдимост, е осъждан 18 пъти до момента, а действието, за което е притеглен като обвинен е осъществено три дни след излизането му от пандиза в град Враца, обявиха магистратите.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР