Решението на съда бе Камила Валиева да продължи участието си

...
Решението на съда бе Камила Валиева да продължи участието си
Коментари Харесай

New York Times: Коктейл от субстанции е открит в тялото на фигуристката Валиева

Решението на съда бе Камила Валиева да продължи присъединяване си на Олимпиадата в Пекин, макар откритото в организма и вещество триметазидин е в листата със неразрешените вещества от Световната антидопинг организация. 15-годишната Валиева даде тестът през декември, само че съветски антидопингови чиновници споделиха, че са научили за позитивния й резултат едвам предходната седмица, когато избухна и абсурдът.

Според документите, с които разполагат от The New York Times и които са били доказани от участник в чуването, стокхолмската лаборатория, направила проучването на тестът, е разкрила и доказателства за две други субстанции, които могат да лекуват сърцето, само че не са в забранителния лист. Валиева даже ги е показала в бланката си за допинг надзор - Хипоксен и Л-карнитин.

Наличието на триметазидин в системата на Валиева може да е неточност, показват публични представители от русия от олимпийския комитет.

Вчера Валиева уточни, че е станало комплициране с лекарството на дядо й, а самият той призна, че употребява триметазидин, с цел да лекува сърцето си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР