Решението на Русия да спре настъплението си срещу металургичния комбинат

...
Решението на Русия да спре настъплението си срещу металургичния комбинат
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Нападение над Азовстал би довело до много жертви от руска страна

Решението на Русия да спре настъплението си против металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол цели да освободи част от войските, които да бъдат предислоцирани на други места в Източна Украйна. Това считат от английското военно министерство, съобщи Асошиейтед прес, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ведомството разгласява оценка на военното разузнаване на Англия, съгласно която " пълномащабно нахлуване по суша от страна на Русия против завода евентуално ще докара до доста жертви от съветска страна и в допълнение ще понижи боеспособността на нейните сили ". Артилерийският обстрел и сраженията не престават в Донбас. Русия пробва да напредне към няколко дребни обитаеми места в Донецка и Луганска област.

Министерството също по този начин съобщи, че по-ранните загуби към момента се отразяват на съветските военни, които в този момент са принудени да изпращат развалената си бойна техника назад в Русия за ремонт, до момента в който се пробват да възстановят изчерпаните си запаси.

Въоръжените сили на Русия би трябвало да открият цялостен надзор върху Донбас през втория стадий от " специфичната военна интервенция " в Украйна. Това разгласи в петък заместник-командващият войските на Централния боен окръг генерал-майор Рустам Минекаев, представен от ТАСС.

По думите му контролът над южните региони на Украйна ще даде на Русия още един изход към Приднестровието.

" Контролът над Южна Украйна е още един изход към Приднестровието, където също има доказателства за угнетяване на рускоезичното население. Очевидно е, че ние в този момент водиме война с целия свят, както беше по време на Великата отечествена война, когато цяла Европа, целият свят беше против нас. И в този момент е същото, те в никакъв случай не са обичали Русия ", сподели той като повтори добре известните опорни точки на Москва.

Русия възнамерява да си обезпечи сухопътен кулоар сред Донбас и Кримския полуостров, който анексира от Украйна през 2014 година, сподели още той, съобщи Ройтерс.

Тези думи като че ли удостоверяват, че Русия се стреми да завладее и Одеса - огромното украинско пристанище и третия по величина град в страната, означи Франс прес.

Според Минекаев контролът над Южна Украйна ще помогне и на проруските сепаратисти от Приднестровието, които управляват тази молдовска територия, граничеща със Западна Украйна, от 1992 година насам. Там към този момент има съветски боен гарнизон.

Кремъл показва офанзивата си в Украйна, почнала на 24 февруари, като " интервенция за отбрана на рускоезичното население ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР