Решението на проблема с излизането на пътищата на неподготвени шофьори

...
Решението на проблема с излизането на пътищата на неподготвени шофьори
Коментари Харесай

По-тежките изпити са решението за книжките, смятат автоинструктори

Решението на казуса с излизането на пътищата на неподготвени водачи няма да се реши с увеличение на броя на часовете, а с смяна в образователната документи и смяна на изпита, който да стане по-тежък, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви Малинка Бондаренко от СБА. Организацията е една от няколкото, които на следващия ден излизат на митинг в София.

Поводът са желаните промени в организацията в образованието преди приемане на книжки. Сред главните новости са увеличение на часовете за практическо образование с 11 на 42, като част от тях наложително станат карането по автомагистрала, нощем или при понижена видимост, както и в сериозен трафик.

Според Бондаренко и в този момент няма проблем, всеки който желае и се усеща незадоволително квалифициран, да вземе спомагателни часове. Всеки разкъсан на практическия изпит, пък наложително взима 4 часа процедура в допълнение.

Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка не се съгласи с тезите на СБА и другите организации на автоинструкторите, които ще поддържат митинга. Според него увеличение на броя на часовете е нужно, с цел да има и кормуване по автомагистрала, по междуградски пътища и в тежък трафик.

" Сега бъдещите водачи карат курса в града, готови са за ръководство в градска среда. Взимат си изпита в града и умират на междуградските пътища, тъй като не знаят по какъв начин да влязат в завоя ", заключи той. Според него протестиращите автомобилни инструктори не заплащат налози и осигуровки и имат по един образователен автомобил.

Последният митинг на автомобилните инструктори беше преди повече от две години и половина, като мотив за него бяха обвиняванията в корупция към представители на гилдията и се предложиха промени в организацията на изпита, които макар митингите бяха признати. За на следващия ден е плануван протестен протест на площад " Александър Батенберг " в 12 часа и автошествие до министерствата на превоза и образованието, където ще има срещи с министрите. Двете ведомства с в основата на създаването и одобряването на новата разпоредба за подготовка на водачите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР