„Решението на президента Румен Радев да не подпише указа за

...
„Решението на президента Румен Радев да не подпише указа за
Коментари Харесай

ГЕРБ смята, че бавенето на указа за Младен Маринов има политическа тежест

„ Решението на президента Румен Радев да не подпише указа за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи е натоварено повече с политическа, в сравнение с с правна тежест ", счита Десислава Атанасова от ГЕРБ. В изявление за бТВ тя разяснява, че през цялото време ѝ се коства, че това е еднолично решение на Радев, което е „ облечено в съответната форма ".

„ Следя с интерес цяла седмица мненията във връзка неиздаването на указа. Когато приказваме за осъществяване на закона, в тази ситуация Закона за Министерство на вътрешните работи, по какъв начин се назначава и освобождава основният секретар – да, би трябвало да стане с декрет на президента, само че сме в хипотезата когато лицето, което ще освободи мястото на основен секретар, да стане министър на вътрешните работи ", разяснява Атанасова.

По думите ѝ надали секретарят на президента по правните въпроси е изготвила мнения, което да блокира процедурата.
Атанасова посочи, че в случай че указът не бъде подписан от президента, то в Народното събрание за гласоподаване ще влязат единствено две оставки.

„ Неразбирателство и трус в обединението няма. Смятам, че всички несъгласия бяха преодолени и то във формата на разговор. За всички е ясно, че този кабинет няма опция ", безапелационна е Атанасова.

По думите ѝ няма предпоставки за предварителни парламентарни избори и „ Българска социалистическа партия би трябвало да осъзнаят това ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР