Решението на президента на Руската федерация за частична мобилизация ще

...
Решението на президента на Руската федерация за частична мобилизация ще
Коментари Харесай

Радев втвърди тона срещу Кремъл: Заклейми руската агресия и абсурдните референдуми - Политика

Решението на президента на Руската федерация за частична готовност ще увеличи интензитета на бойните дейности, ще ескалира спора и е опасност за сигурността с мъчно предвидими последствия. Недопустимо е три десетилетия след края на Студената война още веднъж да се разиграва нуклеарната карта.

Това съобщи президентът Румен Радев след края на консултативната среща на " Дондуков " 2 със служебния министър председател Гълъб Донев, министри и представители на службите, които разискаха последствията за сигурността, стопанската система и обществената сфера от ескалацията на войната в Украйна.

Още в първите часове на войната свиках консултативна среща с държавното управление и тук в тази зала заклеймихме съветската експанзия против Украйна като изрично неприемлива. От първия ден на тази война приканвам за преустановяване на бойните дейности и за спокойно споразумяване на спора със средствата на дипломацията, сподели Радев.

Референдуми в зона на бойни дейности, където до урните падат снаряди, са юридически парадокс и България няма да ги признае, съобщи още Радев.

Според него ескалацията на спора може да засегне освен доставките на газ, само че и доставките на нефт и производствата на горива у нас, работата на огромните електроцентрали, доставките по море. А всичко това значи последващо задълбочаване на икономическата и обществена рецесия, сподели президентът.

Той подчертава, че за България е сериозно значимо да има парламент и стабилно постоянно държавно управление.

Очаквайте детайлности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР