„Решението на парламента е „позорна измама”. Това решение ограничава до

...
„Решението на парламента е „позорна измама”. Това решение ограничава до
Коментари Харесай

Бойко Ноев: България не може да извършва ремонт на бронетехника

„ Решението на Народното събрание е „ позорна измама”. Това решение лимитира до най-малко това, което България може да направи за Украйна. България не може да прави ремонт нито на бронетехника, нито самолетни хеликоптери. В България няма нито експерти, нито аварийни елементи. В момента в заводите в Търговище се обслужва техниката на Българската войска – 1 танк за няколко месеца го правят”. Това съобщи специалистът и някогашен боен министър Бойко Ноев по Нова ТВ.

„ Отказът да дадем намерено военна помощ, както всички останали страни от Европейски Съюз и НАТО, като се изключи Орбан, е демонстрация на путинизма в България. Путинизмът в България е в настъпление”, съобщи Ноев.

Ноев разяснява и позицията на президента.

„ Моето мнение е сложно. От една страна съм подкрепил усилието му в битката с мафията в България и измененията, които настъпиха. От друга – имам друга позиция по някои от настоящите въпрос”, съобщи Ноев. Относно отбраната на небето от Дуранкулак до София, Ноев счита, че позицията на президента е „ авиаторски метод към сигурността”.

„ По направлението Дуранкулак - София няма да летят самолети а ракети. Нашето Противовъздушна отбрана е от предишния век. Това, с което се гордеем, е всъщност куп остаряло желязо. Ние пропущаме опцията, когато нашите съдружници са се напрегнали да вземат решение проблемите, ние да правим бърза рационализация и превъоръжаване, отдавайки част от оборудването си”, съобщи някогашният боен министър. „ България е нерешителен, нерешителен съдружник в НАТО”.

Той счита, че война, която да засегне България, няма да има.

„ Никой няма да нападне България. Няма причина, тъй като не сме опасност и тъй като сме член на НАТО”, счита Ноев.

Той насочи и въпрос към бригаден военачалник Николай Русев, шеф на авиобазата „ Граф Игнатиев”: „ Авиобазата „ Граф Игнатиев” е кръстена на един от палачите на Васил Левски. Ще подкрепите ли самодейност да бъде прекръстена на Димитър Списаревски”, попита Ноев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР