Решението на организаторите на Ролан Гарос да отложат турнира за

...
Решението на организаторите на Ролан Гарос да отложат турнира за
Коментари Харесай

Новите дати на Ролан Гарос 2020 не са били съгласувани с никого

Решението на уредниците на " Ролан Гарос " да отсрочат шампионата за края на септември не е било съветвано нито с ATP, нито с WTA. То хвърли в потрес света на тениса в миг, когато всички се пробват да минимизират вредите от пандемията, породена от ковид SARS-Cov-2

Вчера от " Ролан Гарос " оповестиха, че надпреварата ще се организира от 20 септември до 4 октомври, а това провокира доста сериозни реакции. Според някои информации шефът на шампионата Ги Форже се е обадил на 12-кратния първенец в Париж Рафаел Надал (Испания) преди оповестяването на решението, само че малко на брой други бяха осведомени.

Най-потърпевши от новите дати са шампионатите в Санкт Петербург, Мосел, Ченду, Хуанджин, както и този и Sofia Open 2020, защото те би трябвало да се проведат в тези седмици от годината. По същото време календарът при дамите включва пет шампионати, измежду които тези в Сеул, Токио.

Големият проблем на " Ролан Гарос " обаче е " Лейвър Къп ", който е плануван за 25-27 септември в Бостън. Организаторите незабавно оповестиха, че те имат намерение да проведат шампионата. Състезанието се провежда от мениджърската група на Роджър Федерер и " Тенис Австралия ".

Ако двете събития останат едновременно, съвсем несъмнено рекордьорът по трофеи от Големия шлем няма да дойде в Париж. В момента Федерер се възвръща от интервенция и планираше да се върне на корта за сезона на трева. Рафаел Надал също ще е подложен в неуместна позиция, тъй като той нормално е част от " Лейвър Къп " и поддържа интензивно шампионата.

" Никой не желае да види " Ролан Гарос " анулиран. Просто всички изработете рационален график, когато нещата се подобрят, разяснява обстановката треньорът на Симона Халеп Дарън Кейхил. " Играчи, шампионати, мъже, дами, всички дружно в една стая. Сега е малко рано за отговори ".

На този стадий публично мъжкият тенис е спрян до 27 април, а дамският - до 2 май. През май в календара са огромните шампионати в Мадрид и Рим, които надали ще се проведат. Това значи, че целият сезон на клей няма да се състои.

Следващото огромно решение се чака от " Уимбълдън ", откъдето могат да си разрешат да изчакат още месец преди да го вземат. Ситуацията на US Open също е неразбираема. От Американската тенис асоциация също бяха сюрпризирани от решението, което пристигна от Париж. Те оповестиха, че би трябвало подпомагане сред всички наранени страни. Американците допълниха, че проучват всички разновидности, като не са отхвърлили опцията и US Open да бъде на разнообразни дати.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР