Решението на ИТН да се оттегли от властта в такъв

...
Решението на ИТН да се оттегли от властта в такъв
Коментари Харесай

Христо Проданов: Оттеглянето на ИТН от властта е безотговорно

Решението на Има Такъв Народ да се отдръпна от властта в подобен миг, съгласно мен, е безотговорна позиция. Защото в миг, когато следва приемане на бюджет, с цел да може по някакъв метод да се опитаме да смекчим ударите на рецесията – това е безконтролно, само че това е тяхно решение. Миналата година на два пъти тази партия скапе парламенти, няма да се учудя това да се случи и за трети път”. Това съобщи в ефира на " Събуди се” министърът на туризма Христо Проданов в коментар за трусовете в обединението.

" Министър Генчовска, с която открихме летния туристически сезон, към този момент разгласи, че в понеделник ще си подаде оставката като външен министър, защото това е решението на тяхната партия”, уточни той.

Проданов не пожела да се ангажира с прогноза ще има ли нови избори, само че акцентира, че в случай че се наложи " ще правим”. " В политиката е значимо да носиш отговорност и да изпълниш уговорките, които си поел преди изборите. Ако има такива, които считат да следват политиката на битката с корупцията, на повишението на приходите и връщането на правовата страна – може би ще се водят и диалози за друго държавно управление в границите на този парламент”.

" Не сме водили диалози за разпределянето на 4те министерства сред партиите, които остават във властта, защото имаме оставките на двама от министрите. Нека това да стане факт и тогава ще има съдружни диалози и ще се изяснят тези въпроси”, уточни Проданов. Той отхвърли да разяснява спекулациите, че Крум Дончев от Българска социалистическа партия ще оглави Спортното министерство. " Не са водени такива договаряния по тази причина няма по какъв начин да има спрягане на такива имена”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР