Решението на Германия да не купува стелт-изтребител F-35 е ретроградна

...
Решението на Германия да не купува стелт-изтребител F-35 е ретроградна
Коментари Харесай

Отказът на Германия от F-35 за сметка на Eurofighter дразни партньори в НАТО

Решението на Германия да не купува стелт-изтребител F-35 е " ретроградна стъпка ", която може да попречи на способността на страната да работи на същото равнище като нейните сътрудници от НАТО , съгласно европейския началник на Lockheed Martin, които създават самолета, оповестява " Файненшъл таймс ".

Джонатан Хойл, вицепрезидент за Европа в американската отбранителна група, разяснява, че решението на Германия да изключи F-35 от по-нататъшно разглеждане като сурогат на остарялата флотилия от самолети " Торнадо " е уловило доста държавни управления " неподготвени ". Германското министерство на защитата съобщи, че е взело решение за придобиване на повече от Eurofighters от Airbus или F-18 от Boeing.

В същото време, преди 3 месеца Франция и Германия дадоха начало на план за основаване на нов изтребител . Европа сега разполага с три бойни самолета - " Юрофайтър Тайфун ", " Рафал " и " Грипен ". Същевременно, двете страни се схванаха да стартират създаването на нов танк , като работата по плана би трябвало да стартира доникъде на 2019 година Танкът би трябвало да влезе на въоръжение през 2035 година
 Германия договаря със Съединени американски щати, Eurofighter да носи нуклеарни бомби
Германия договаря със Съединени американски щати, Eurofighter да носи нуклеарни бомби

Берлин желае да поръча нови самолети, само че Вашингтон би трябвало да ги сертифицира за осъществяване на нуклеарни задачи

Тъй като немската изразителност през последните три години е за усилване на отбранителните си качества , решението да не се обмисля F-35 провокираха въпроси измежду другите европейски държавни управления по отношение на " позицията на Германия да напредва и затова какво значи това за НАТО ", разяснява Хойл.

Той добавя, че по време на неотдавнашно посещаване в НАТО няколко посланици показват " отчаяние " от решението на Германия .

Те означават, че въпреки и доста от техните страни да влагат в пето потомство изтребители, избирайки F-35, то " Германия, която има максимален бюджет за защита , преди малко е направила тази ретроградна стъпка ".

" Така че, когато излизаме и работим дружно оперативно , в случай че летите със стелт, пето потомство, не желаете четвърто потомство по средата на интервенциите си , тъй като всеки може да го види ", изяснява представителят на Lockheed Martin за Европа.
 Съединени американски щати мислят да наложат наказания на Турция
Съединени американски щати мислят да наложат наказания на Турция

Ердоган не може да има и С-400 и F-35

Германското решение е възприето от доста наблюдаващи в региона на защитата като сигнал от Берлин , че остава зает със основаването на идващото потомство френско-германска " бъдеща бойна въздушна система " (FCAS).

Ключов въпрос за Германия, съгласно анализатори в защитата, ще бъде по какъв начин една нова флотилия може да разпростира американски нуклеарни оръжия , ситуирани в Бюшел, в западната част на страната, като част от съглашението за " нуклеарно шерване " в НАТО .

Всеки сурогат на " Торнадо " ще би трябвало да бъде в положение да направи същото и да бъде сертифициран от Съединени американски щати .

Позицията на Германия във връзка с защитата е подложена на многократни рецензии от Доналд Тръмп, че не харчи задоволително .
 Москва към Вашингтон: Върнете нуклеарните си оръжия в Съединени американски щати
Москва към Вашингтон: Върнете нуклеарните си оръжия в Съединени американски щати

Русия упорства за възбрана за осъществяване на учения с потребление на нуклеарни оръжия в неядрени страни

Вицепрезидентът на Съединени американски щати, Майк Пенс възобнови рецензиите по време на честването на 70-годишнината на НАТО този месец.

Въпреки неуспеха на F-35, Хойл разяснява, че Lockheed Martin продължава да преглежда Германия като " огромен евентуален пазар ".

Lockheed има интерес от редица значими стратегии за защита в страната, в това число хеликоптери , както и от противоракетна защита, където Германия има водеща роля в НАТО .

Европа остава основна област на напредък за Lockheed, изключително Полша, която ще се трансформира в районен център , добавя Хойл.

Полша даде обещание да изразходва 2% от мощно растящия си Брутният вътрешен продукт всяка година за защита като част от 10-годишния проект за рационализация , обрисуван през 2013 година
 Съединени американски щати и Япония твърдят, че Китай няма първи да намерят изгубения F-35
Съединени американски щати и Япония твърдят, че Китай няма първи да намерят изгубения F-35

Пентагонът има цялостна религия и убеденост в програмата F-35, всички самолети летят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР