Решението на БСП за подкрепа на предлагания от Има такъв

...
Решението на БСП за подкрепа на предлагания от Има такъв
Коментари Харесай

Крайното решение на БСП за кабинета на ИТН зависи и от позициите на протестните партии

Решението на Българска социалистическа партия за поддръжка на предлагания от " ИТН " (ИТН) кабинет " Николов " още не е взето дефинитивно. Ще бъде взето в идващите един-два дни и ще зависи и от позициите на " Демократична България " (ДБ) и " Изправи се БГС! Ние идваме " (ИБГНИ), съобщи депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Стоян Мирчев пред БНР в неделя.

" Стигнахме до консенсус по съществени политики по време на договарянията. За да има смяна - в правосъдната система, опазване на здравето, обучение, би трябвало да вземат участие всички, които са го декларирали. Важно е да забележим в идващите дни какво ще е отношението сред Има Такъв Народ и останалите " партии на митинга ". За да има смяна на модела, не би трябвало да вземат участие ГЕРБ и Движение за права и свободи ", сподели той.

Въпреки припокриването на редица цели сред Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, би трябвало да се види, че има задоволително хора в Народното събрание, които желаят тази смяна, акцентира Стоян Мирчев.

" Политиките бяха сложени на масата, бяха открити допирни точки сред всички нас, които сме партии на митинга. И в този момент внезапно към този момент приказваме за персони, с които те (ДБ и ИБГНИ) са несъгласни. Тоест те основават едно усещане, че за тях не са толкоз значими политиките, едвам имат съответните министерски места ", сподели той, присъединявайки се към обвиняванията на Има Такъв Народ към двете протестни партии, че са желали свои министри в кабинета. Демократична България и ИБГНИ публично до момента са твърдели, че не желаят министерски позиции в кабинета на Има Такъв Народ.

Същото напомни за левицата в този момент и представителят на левицата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР