Решението на американския президент Доналд Тръмп САЩ да остане военна

...
Решението на американския президент Доналд Тръмп САЩ да остане военна
Коментари Харесай

Доскорошният главен съветник на Тръмп го срина за Афганистан: Той е фурнаджийска лопата

Решението на американския президент Доналд Тръмп Съединени американски щати да остане военна големина в Афганистан мигновено беше посрещнато със сериозна рецензия и отявлен жлъч от уеб страницата Breitbart, който е благосъстоятелност на доскоршния основен консултант на Тръмп Стив Банън. Припомняме, че той беше уволнен в края на предходната седмица.
Според Breitbart Тръмп е защитил позицията си по метода на " фурнаджийската лопата ", като е пренебрегнал правилото " Америка преди всичко ". Сайтът напомня думите на американския милиардер от предизборната му акция, когато Тръмп твърдеше, че споделя разочарованието и гнева на американския народ поради наличието на Съединени американски щати в Афганистан.
Всъщност целият крайнодесен уебсайт е цялостен със публикации и мнения срещу решението на Тръмп. Задава се въпросът дали в действителност политиката на Тръмп по отношение на Афганистан е по-различна от тази на Обама и се дават изказвания в поддръжка, че сегашният американски президент въобще не е по-различен от предходния, а единствено е опитал да позаглади ръбовете в тактиката на Обама за Афганистан. Направено е съпоставяне и, че речта на Тръмп в този момент копира в много връзки тази на Обама във връзка с Афганистан от 2009 година. Всъщност редакторът на Breitbart Джоел Полак непосредствено споделя, че сегашната тирада на Тръмп е същата като на Обама, като е махнато само заглавието и Тръмп натъртва на ролята на Пакистан в битката с тероризма.
Breitbart откри огън по Тръмп даже преди формалната му тирада, като разгласява изявление с Ерик Принс, основателят на Blackwater, озаглавено по следния метод: " Тръмп ще се изметне и ще одобри провалена тактика за Афганистан ". Blackwater е частна охранителна компания, която се прочу с бруталните си дейности в Ирак, а през 2014 година стана ясно, че американското правосъдно министерство е получило отчет, описващ некомпетентността и бруталността в практиките на компанията в Ирак. Blackwater имаше контракт за 1 милиарда $ да пази американски дипломати в Ирак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР