Решението е на съд в Мадрид Използването на социалната мрежа

...
Решението е на съд в Мадрид Използването на социалната мрежа
Коментари Харесай

Защо забраниха Телеграм в Испания

Решението е на съд в Мадрид

Използването на обществената мрежа " Телеграм " на територията на Испания стопира краткотрайно от понеделник след решение на съдия Сантяго Педрас от Audiencia Nacional. Това е съд в Мадрид, който има пълномощия в цялата страна и е както както апелативен, по този начин и инстанционен по чувствителни случаи.

Решението на арбитър Педрас бе взето, откакто огромни медийни компании, включително Atresmedia, EGEDA, Mediaset и Telefonica, подадоха тъжби, че " Телеграм " разрешава на потребителите да качват тяхното наличие без позволение. И до момента в който тези изказвания бъдат разследвани съдът блокира услугите на приложението в Испания, като обвързване за блокирането имат мобилните оператори в страната.

Съдията от Audiencia Nacional издаде заповедта за блокиране, откакто от седалището на компанията във Вирджинските острови не дадоха отговор на правосъдно искане от юли 2023 година То бе за информация, с коята да се разпознава кой стои зад сметките, които качваха в " Телеграм " пиратско наличие. И откакто от компанията нямаше подпомагане, съдията е издал заповедта като „ защитна мярка “.

Групата за отбрана на правата на потребителите Facua дефинира решението на арбитър Перес като " непропорционално " и съобщи, че то ще аргументи " големи вреди " на милиони консуматори на платформата.

" Това е все едно да блокират интернет, тъй като има уеб страници, на които нелегално се обитава наличие, предпазено с авторско право ", съобщи генералният секретар на Facua Рубен Санчес.

" Телеграм " (Telegram) е четвъртата най-използвана услуга за известия в Испания, съгласно органът по надзор на конкуренцията CNMC. Той е употребен от съвсем 19% от испанците. Самата обществена мрежа твърди, че има 700 млн. дейни консуматори месечно по целия свят.

Досега през годините след основаването си през 2013 година (от братята Николай и Павел Дурови - Павел е създател на съветската социално-медийна платформа ВКонтакте) " Телеграм " имаше проблеми с блокиране в редица страни по света - от Бразилия до Сомалия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР