Решението дали носенето на маски да стане задължително в час

...
Решението дали носенето на маски да стане задължително в час
Коментари Харесай

Решението за задължителни маски в час ще се обсъжда следващата седмица

Решението дали носенето на маски да стане наложително в час ще се разисква идната седмица. В момента всеки шеф или преподавател може самичък да вземе решение за носене на маски в час. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

Министерството на образованието предлага отдалеченото образование да се редува с присъствено, като онлайн ученето да е най-вече три седмици, добави той.

" Предложихме на регионалните щабове разновидности за периодично повтаряне на учениците. Целта ни е да се облекчи системата, има предпоставки за това. Общите ни насоки са децата да не учат в онлайн среда повече от 2-3 седмици ", сподели Красимир Вълчев пред Нова телевизия.

" Лятото имаше доста диспути какъв модел на образование да изберем. Тогава изрично надви мнението, че просветителният развой с маски е неефикасен, да не кажем неосъществим, изключително за по-малките възпитаници. Затова тогава избрахме модела на невзаимодействие. Днес обаче обстановката е усложнена. Следващата седмица ще обсъдим дали носенето на маски в час да бъде наложително ", съобщи просветителният министър.

Според него значимият въпрос, когато се предлага образование в онлайн среда, е какъв брой време ще продължи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР