Решението България да изпрати по-голямата от планираната военна помощ на

...
Решението България да изпрати по-голямата от планираната военна помощ на
Коментари Харесай

Доц. Георги Цветков пред Дарик: Пращането на военна помощ за Украйна, може да отслаби нашата отбранителна система

" Решението България да изпрати по-голямата от плануваната военна помощ на Украйна е реалност от декември месец ", заявивоенниятекспертдоц. Георги Цветков в предаването " Кой Говори " по Дарик.

Той акцентира нуждата от обсъждане на въпроса за в допълнение разполагане на системи на територията на страната преди изпращането на помощта: " До момента в България не съществува специфичен фонд, който да е ориентиран към финансирането на действия с даването на военна помощ ".

" България е в доста по-чувствителна обстановка от колкото са другите страни, тъй като се намира на границата на НАТО. Всичката военна помощ, която би могла да се изпрати, е обвързвана с евентуално намаляване на нашата отбранителна система ", добави Цветков, като акцентира, че " преди да се вземе решение за нейното изпращане, би трябвало да се обмисли въпроса за в допълнение разполагане на системи на нашата територия. До момента знаем, че такива диалози са водени, само че са без подробни елементи ".

Две са главните аргументи доставянето на българската военна помощда да се държи в сректност, разяснява доцент Искрен Иванов. По думите му първата от тях е политическа и в Народното събрание съществува единогласие, че на Украйна би трябвало да се помогне, макар опитите на опозицията да разтрогне този консенсус.

" Втората група от аргументи са логистични и че тази помощ би трябвало да бъде доставена по някакъв метод, а за това липсва логистика. Каквото и да доставим на Украйна, каквито и количества, би трябвало време тази помощ да бъде преведена в действен състав ", коментираекспертътпо интернационалните връзки, сигурност и ръководство на спорове.

" Съществува обичайно разделяне на русофили и русофоби, което го има и в държавното управление. И до момента в който я има тази разграничена институция, тя няма по какъв начин да работи дружно ", заключиИванов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР