Решение от страна на Министерство на земеделието се търси и

...
Решение от страна на Министерство на земеделието се търси и
Коментари Харесай

Росен Костурков: Осигурена е част от сумата, с която да се подпомогнат земеделците

„ Решение от страна на Министерство на земеделието се търси и сега. Там има една част от нужната сумата, която към този момент са съумели да намерят като запаси “.

Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ Росен Костурков от „ Продължаваме промяната-Демократична България “, само че отхвърли да се ангажира с точни цифри. Той добави, че концепцията е с парите да се подкрепят земеделците, които търпят загуби , а не помощта да се раздава „ на калпак “. По думите му е напълно обикновено в бранша да се готвят митинги и хората имат право да заявят настояванията си , когато имат съображение.

Росен Костурков прикани Европа да изготви нова обща земеделска политика , защото съгласно него събитията в множеството страни демонстрират, че има на всички места има разнообразни проблеми .

„ В Германия стачкуват поради връщането на акцизите на горивата и увеличение на налозите на машините. В Белгия стачкуват поради ниските изкупни цени. Във Франция стачкуват поради тежките условия по зелената договорка и нерегламентиран импорт от трети страни, които не съблюдават тези условия. Всичко това демонстрира, че в общата земеделска политика има проблем и това не е от през вчерашния ден “.

По думите му е позитивна вест, че България ще може да взе участие в договарянията с Европейския парламент, да съобщи проблемите и настояванията си.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР