Решение на Варненския общински съвет за продажбата на терен от

...
Решение на Варненския общински съвет за продажбата на терен от
Коментари Харесай

Отменят продажбата на 9 дка общински терен във Варна

Решение на Варненския общински съвет за продажбата на терен от близо 9 дка в регион „ Младост “ да бъде анулирано. Това гласоподаваха членовете на комисията „ Собственост и стопанство “, които поддържаха предложение на групата на ПП-ДБ.

Решението беше взето през август предходната година от предходния локален парламент. То предвиждаше продажбата посредством конкурс на общинския терен с включен % обезщетение от РЗП на бъдещата постройка в посочения парцел в интерес на Община Варна. Идеята беше там да бъде настанена администрацията на регион „ Младост “, чийто сграден фонд е в доста неприятно положение. В тази връзка комисията по благосъстоятелност и стопанство реши да изпрати писмо, в което ще изиска от администрацията да предложи различни благоприятни условия за терен или постройка за нов дом на кметството.



Членовете на комисията разискаха и два въпроса, сложени от общинското сдружение „ Обреди “. Първият проблем визира премахването на насъбрани преди повече 10 години боклуци в гробищен парк „ Запад “ в с. Тополи, които съставляват разбъркан битов боклук, почва, камъни и зелени боклуци. От РЗИ – Варна има наставление за унищожаване на насъбраното количество, което към 2018 година е възлизало на към 6000 куб. м. Данните към днешна дата са неактуални, по тази причина общинските съветници разпоредиха на сдружението да направи ново снимане на количеството боклуци. Другата тематика, разисквана на съвещанието, беше неналичието на гробни места в парковете в с. Тополи и в местността Кантара. От администрацията дадоха отговор, че има задействани процедури за придобиване на земя в землището на Тополи и показаха вяра в границите на годината те да приключат.



Дискусия провокира информацията, че комерсиалното сдружение „ Стадион Спартак “ е натрупало отговорности в размер на 18300 лева, в това число главници и лихви, към Дирекция „ Местни налози такси “, заради което е получило покана за непринудено осъществяване от ЧСИ. По време на съвещанието стана ясно, че насъбраните налози и лихви са от остарял интервал, от 2018 година, когато „ Стадион Спартак “ бе част от смесеното сдружение „ Спортен комплекс Спартак “, което след това беше разграничено. След разделянето му сегашното сдружение става приемник на част от активите и пасивите му, само че защото „ Стадион Спартак “ не упражнява активност и няма източници на доходи, надлежно няма опция да покрие насъбраното обвързване. По този въпрос съветниците дадоха позитивно мнение и го препратиха към финансовата комисия.



На днешното съвещание членовете на комисията по благосъстоятелност и стопанство гласоподаваха също смяна в капитала на „ ДКЦVВарна – Св. Екатерина “. Те взеха решение капиталът да бъде повишен с 22 440 лева, представляващи цената на отпуснатите от общинския бюджет целеви дотации за осъществяване на предпроектни действия и планиране построяването на асансьорна уредба и за покупката на три телемедицински устройства за проучвания.

Одобрен бе и осигурител на имуществото на Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко Антонов Марков – Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР