Решаващият глас при разрешаването на ситуацията в Украйна принадлежи на

...
Решаващият глас при разрешаването на ситуацията в Украйна принадлежи на
Коментари Харесай

Кремъл смята, че преговорите за Украйна трябва да се водят с Вашингтон

Решаващият глас при разрешаването на обстановката в Украйна принадлежи на Вашингтон, а не на Киев, с който " невероятно е да се приказва за нищо ", съобщи представителят на Кремъл Песков в ефира на телевизионния канал " Россия 1 “ .

" В Киев има президент, законният президент на Украйна, господин Зеленски, с него е допустимо да се реализиран някакви съглашения въз основа на опита от март, само че тези съглашения са безполезни, тъй като могат да бъдат анулирани незабавно по заповед извън “, съобщи прессекретарят на съветския президент Владимир Путин.

Песков акцентира, че договарянията са най-хубавият метод за осъществяване на ползите, а Владимир Путин неведнъж е потвърждавал готовността си за разговор. Според прессекретаря на съветския държавен глава западните страни би трябвало да чуят и знаят това. Той също по този начин допусна, че предложенията за гаранции за сигурност, дефинирани от Москва през декември предходната година, могат да станат основа за договаряния сред Путин и американския му сътрудник Джо Байдън.

Руската страна, по-специално, изисква от НАТО правни гаранции за отвод от по-нататъшно разширение на алианса на изток, от присъединение към блока на Украйна и от основаване на военни бази в постсъветските страни. Предложенията съдържат и уговорка за неразполагане на ударни оръжия на НАТО наоколо до границите на Русия и евакуиране на силите на Алианса в Източна Европа на позициите от 1997 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР