Решаваща роля за здравето и развитието на подрастващите имат витамините

...
Решаваща роля за здравето и развитието на подрастващите имат витамините
Коментари Харесай

Кои витамини са най-важни за подрастващите

Решаваща роля за здравето и развиването на подрастващите имат витамините D и E. Вижте за какво:

Витамин D

Ниският банкет на този витамин в детска възраст е обвързван със положения като остеопороза, рак на гърдата, рак на дебелото черво, рак на простата, сърдечни заболявания и меланхолия, когато подрастващите доближат зрелост. Ролята на витамин D за предварителната защита на тези болести към момента се учи. Доказано е, че витамин D е нужен на тялото, с цел да може да се всмуква пълноценно калция и да се усили силата и здравината на костите. Децата, които не получават задоволително витамин D, могат да страдат от уязвимост в костите, положение, наречено рахит, както и в следствие остеопороза, която е типична за по-напреднала възраст.

 Мляко и Сирена

Тялото единствено си набира витамин D, когато е изложено на слънчева светлина. Организмът има неповторимите функционалности да складира витамина за бъдеща приложимост. Храните, съдържащи най-вече от скъпата субстанция, са млякото, някои обогатени с витамин D зърнени закуски, портокалови сокове и кисело мляко. Други артикули, считани за добър източник на витамина, са мазните риби като да вземем за пример сьомгата, както и риба звук.

Витамин Е

Той е от извънредно значение за защитните функционалности на организма. Той е мощен антиоксидант, който се оправя сполучливо със свободните радикали. Този витамин обезврежда в това число нечистия въздух, приема на цигарен пушек и въздействието на ултравиолетовите лъчи.

Най-добрият източник на витамин Е са слънчогледовите и шафрановите масла (особено добавени към лека салата като дресинг). Научете децата си да хапват повече слънчогледови семки. Давайте им още зърнени храни, обогатени с витамин Е. Пшенични зародиши и множеството ядки също са богати източници на витамина.

Най-лесният метод да научите децата си да се хранят здравословно е като има давате добър образец. Яжте потребни храни пред тях и децата ви ще последват образеца ви. Не забравяйте, че самообладание е другата дума за родителство.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР