Решаването на една загадка или кръстословица невинаги е критерий за

...
Решаването на една загадка или кръстословица невинаги е критерий за
Коментари Харесай

3 части на тялото издават колко сте интелигентни

Решаването на една мистерия или кръстословица не всеки път е аршин за просветеност. Според учените това е закодирано във визията ни и може да бъде измерено с взор, защото съответни елементи издават какъв брой интелигентен е един човек.

Дълги крайници
Снимки: shutterstock  3 елементи на тялото издават какъв брой сте интелигентни
Височината е знак за това какъв брой сте здрави. Височината и пропорционалността на тялото от много време са считани за знак какъв брой добре живее един човек и какъв е общественият му статус. Макар че да няма действителни доказателства, че високите хора са по-интелигентни от по-ниските, проучвания демонстрират, че височината има връзка с когнитивните качества, като оказва помощ за насърчаване на мозъка и неговото здраве и прави високите хора по-умни и оправни във всекидневните им задания, написа Tialoto.bg

По-активна лява ръка
Снимки: shutterstock  3 елементи на тялото издават какъв брой сте интелигентни
Левичарите се срещат много по-рядко. Интересното е, че болшинството измежду тях се отличават с висока просветеност. Голяма част от приетите гении в международен мащаб са левичари.

Изследвания удостоверяват, че левичарите употребяват по-активно и двете елементи на мозъка си, че са прочувствено интелигентни, по-умни и по-гъвкави. Тяхната памет също по този начин е по-добра и те учат по-бързо.

Тънка талия
Снимки: shutterstock  3 елементи на тялото издават какъв брой сте интелигентни
Никой не желае да има огромна талия, само че изследвания откриват забавна връзка сред положителната форма и интелигентността. Мислете по този метод – колкото повече се уголемява талията, толкоз повече понижава мозъкът. Коремната лой нормално се състои от висцерални мазнини, които могат да отделят хормони, водещи до инфектиране и увреждане на мозъчните кафези.

През годините учените са мерили затлъстяването посредством премерване на показателя на телесната маса (ИТМ) и съотношението талия-тазобедрената става при участниците в проучвания и са открили, че тези с по-високи съотношения на двете ограничения имат най-ниския мозъчен размер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР