Решаваме да се погрижим за здравето си, едва когато термометърът

...
Решаваме да се погрижим за здравето си, едва когато термометърът
Коментари Харесай

По-ниската телесна температура често е сигнал за проблеми

Решаваме да се погрижим за здравето си, едвам когато термометърът стартира да се повишава нагоре, само че постоянно не обръщаме внимание, когато се усещаме отпаднали. Но температурата 35,5, която се задържа дълго време, постоянно е сигнал за проблеми в организма, написа Zdrave.to.

Какви могат да бъдат аргументите за намалената телесна температура?
Смята се, че естествената температура на тялото на човек е 36,6. Всъщност, възможни са съмнения от няколко десети в двете направления. Но, в случай че стойностите на термометъра не се покачат над 36-36.2 дълго време, не би трябвало да пренебрегвате казуса.

Няколко аргументи за по-ниската телесна температура

1. Преболедувано заболяване
Ако неотдавна сте имали грип или остра респираторна зараза, не е изненадващо, че температурата е по-ниска. Тялото не се е възстановило изцяло от заболяването и не може да работи с цялостна мощ.
В този случай се предлага да почивате повече, да спите задоволително, да се храните вярно -и доста скоро температурата на тялото ви ще доближи 36,6 С.

2. Обостряне на хронични болести
Ниската температура постоянно демонстрира обостряне на хроничните болести. Ако старите болежки са почнали още веднъж да припомнят за себе си, тогава би трябвало да се консултирате с доктор и да проведете курс на лекуване, с цел да отстраните трайно подлата причина за ниска температура.

3. Преумора
Напрегната работа, недоспиване, затънал метод на живот, неправилното хранене -всичко това води до изтощение на организма и изцежда силите ни. В този случай ще ви помогне пълноценната отмора и релаксът измежду природата. Много потребни в тази ситуация са контрастните душове и разходките на чист въздух. Можете да приемате мултивитамини, а преди да си легнете, изпийте чай от валериана или дяволска уста.

4. Болести на надбъбречните жлези
При подобен проблем би трябвало да пиете повече вода (при липса на противопоказания), а през лятото да наблегнете на дините и пъпешите, които прелестно почистват организма и възвръщат надбъбречните жлези.

5. Хипотиреоидизъм (понижена интензивност на щитовидната жлеза)
Неправилното действие на щитовидната жлеза води до нарушавания в работата на доста органи. Така че, в случай че усещате дискомфорт, уязвимост, постоянно се дразните от дребни неща, чувствате се отпаднали, ръцете и краката ви са постоянно студени -измерете телесната си температура, тя най-вероятно ще се окаже по-ниска от естественото.
И не подценявайте тези признаци. Запомнете: ниската температура не е по-малко рискова от високата, тъй като в този случай организмът става по-уязвим към бактерии и вируси.
Няколко съвета от съкровищницата на националната медицина
• Направете си топла вана на краката. За по-добър резултат прибавете към водата няколко капки евкалиптово ароматно масло.
• Повишава телесната температура и настойката от жълт кантарион: 1 супена лъжица от билката се залива с 1 чаша вряла вода.
Ако след 2-3 дни температурата не се възстановява, би трябвало да се консултирате с доктор и да си извършите предписаните ви проучвания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР