Републиканците в Съединените щати номинираха Майк Джонсън за следващ председател

...
Републиканците в Съединените щати номинираха Майк Джонсън за следващ председател
Коментари Харесай

Републиканците номинираха Майк Джонсън за най-новия кандидат за председател на Камарата на представителите

Републиканците в Съединените щати предложиха Майк Джонсън за идващ ръководител на Камарата на представителите, часове откакто предходният им избор се отдръпна на фона на вътрешнопартийни битки, които сковаха политическото вземане- правене в страната за повече от три седмици.

Джонсън, който е от южния щат Луизиана, е четвъртият републиканец, спечелил партийната номинация за председателския стол, който беше незает, откогато крайнодясна секта от партийни бунтовници в профил Кевин Маккарти на 3 октомври.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Американските републиканци избраха Том Емър за най-новия претендент за ръководител на Камарата на представителите Китайският Уанг И ще направи рядко посещаване в Съединени американски щати, до момента в който две страни се пробват да възобновяване на връзки Байдън желае от Конгреса на Съединени американски щати 105 милиарда $ помощ за Израел и Украйна Байдън споделя, че Съединени американски щати „ държат света дружно “, до момента в който осъжда Путин и Хамас завършек на списъка

Безпорядъкът остави американските законодатели неспособни да отговорят на войните в Близкия изток и Украйна или да подхващат стъпки, с цел да предотвратят задаващото се затваряне на държавното управление на 18 ноември.

Джонсън си обезпечи номинацията часове, откакто Том Емър, третият най-високопоставен републиканец в Камарата на представителите, се отдръпна заради съпротивата на партийните хардлайнери.

Не беше ясно дали Джонсън, парламентарен юрист, който се показва като строител на мостове, ще успее да преодолее тези разделения.

Номинираните би трябвало да обезпечат 217 гласа, с цел да станат представители. Високият предел и слабото болшинство на Републиканската партия от 221-212 над демократите значи, че претендентите не могат да си разрешат да губят гласове. В политиката на Съединени американски щати е извънредно опозиционна партия да гласоподава за претендента на конкурентната партия за ръководител.

По време на частно гласоподаване Джонсън завоюва болшинство, като се чака гласоподаване в Камарата на представителите в сряда.

„ Майк! Майк! Майк! " законодателите скандираха на конференция след номинацията му, заобикаляйки Джонсън и позирайки за селфита в символ на поддръжка.

„ Той познава всички доста добре, прави страхотна работа, като накара хората да приказват за нашите политики и това е, от което се нуждаем сега “, сподели представителят на републиканците Кевин Херн, който отдръпна личната си кандидатура да поддържа Джонсън.

Около 14 републиканци предложиха имената си за представители след напускането на Маккарти,

Емер се отхвърли от кандидатурата си, откакто някогашният президент Доналд Тръмп прикани републиканците да му се опълчват. За разлика от доста свои сътрудници в партията, Емер гласоподава за засвидетелствуване на успеха на президента демократ Джо Байдън през 2020 година над Тръмп след нападението на Капитолия на 6 януари 2021 година от поддръжници на Тръмп.

Тръмп, който още веднъж се кандидатира за президент през 2024 година, по-рано поддържа Джим Джордан за представител, само че републиканците се отхвърлиха от този опит предходната седмица, откакто Джордан загуби три гласа.

Преди това беше Стив Скализ. Републиканецът номер 2 в Камарата на представителите, Стив Скализ отпадна, когато не съумя да събере задоволително гласове, с цел да завоюва поста.

Демократите обявиха, че са отворени за компромисен претендент, който би разрешил на камарата да действа. Много републиканци споделиха по принцип, че няма да поддържат някой, който има поддръжката на опозиционната партия.

„ Трябва да следваме двупартиен път напред и да отворим още веднъж Камарата “, съобщи в обществените медии висшият демократ Хаким Джефрис.

Несигурността също спомогна за увеличение на разноските за заеми на държавното управление на Съединени американски щати. Правителството регистрира рекорден недостиг от 1,7 трилиона $ за последната фискална година, частично заради по-високи лихвени заплащания.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР