Републиканците оттеглиха кандидатурата на твърдолинейния си съпартиец Джим Джордан за

...
Републиканците оттеглиха кандидатурата на твърдолинейния си съпартиец Джим Джордан за
Коментари Харесай

Републиканците оттеглят кандидатурата на Джим Джордан за председател на Камарата на представителите

Републиканците отдръпнаха кандидатурата на твърдолинейния си съпартиец Джим Джордан за ръководител на Камарата на представителите след трети несполучлив опит да бъде определен, оповестиха конгресмени, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Поредният несполучлив избор значи долната камара на Конгреса ще остане без ръководител и неспособна да отговори на настояването на президента Джо Байдън за разпределяне на помощ за Украйна и Израел минимум до идната седмица.

Противниците на кандидатурата на Джордан в личната му партия се усилиха в границите на тази седмица. 25 конгресмени републиканци гласоподаваха против него по време на третия избор в петък, откакто в сряда над 22 не го поддържаха на втория избор. Джордан получи 194 гласа - много по-малко от нужните 214, с цел да бъде определен.

" Джим е добър човек. Но знаете ли, гласовете приказват сами за себе си ", сподели по този мотив конгресменът републиканец Грег Мърфи, който е последовател на Джордан.

Близък съдружник на Доналд Тръмп, Джордан беше " основен състезател " в опита на някогашния президент да оспори резултатите от изборите през 2020 година и да лиши от успеха Джо Байдън, сочи следствие на Конгреса.

" Смятам, че има какви ли не проблеми по отношение на изборите през 2020 година и съм го заявявал ясно ", сподели Джордан на конференция преди вота.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР