Републиканците очевидно ще поемат контрола над Камарата на представителите в

...
Републиканците очевидно ще поемат контрола над Камарата на представителите в
Коментари Харесай

Демократите губят Камарата на представителите, ожесточена битка за Сената

Републиканците явно ще поемат контрола над Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати, сочат сега резултатите от значимите междинни избори в Съединени американски щати, към този момент там те печелят 185 места против 156 за демократите.

Но борбата за надзор над Сената към момента е на кантар - краткотрайният резултат е 46 за демократите, против 46 за републиканците.

Кандидатите се съревновават за всички 435 места в Камарата на представителите и за 35 от общо 100-те места в Сената.

Почти трима от всеки четирима гласоподаватели в Съединени американски щати са били недоволни от обстановката в страната, когато са отивали до урните във вторник, сочи изследване на Си Би Ес. Сред тях съвсем една трета са декларирали, че са ядосани. Почти три четвърти от тях настояват, че стопанската система е зле, а съвсем половината от гласоподавателите споделят, че финансовото положение на фамилиите им е в по-лошо положение в сравнение с преди две години.

Мнозинството на републиканците в Камарата на представителите ще може да блокира целите на президента Джо Байдън, като в същото време стартира политически нездравословни следствия на неговата администрация и семейство, разяснява Ройтерс.

Понастоящем демократите управляват 100-местния Сенат, като вицепрезидентът Камала Харис може да прекъсне всяко тъждество 50 на 50, като в този момент и това може да се промени.

Освен местата в Камарата на представителите и 35 места в Сената, в бюлетините бяха включени три дузини губернаторски съревнования. Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, вероятен кандидат за президентската номинация на републиканците през 2024 година, победи представителя на демократите Чарли Крист, а това може да го окуражи да се включи в битката по установяване на кандидат-президент на републиканците за президентските избори след две години.

Той е прочут с това, че взима интензивно присъединяване в противоборството сред републиканците и демократите, че е срещу строгите ограничения за битка с коронавирус и че даде поддръжката си за закон за ограничението на полемиките, свързани с тематиките за ЛГБТ в учебните заведения.

Другата знакова победа на републиканците е тази на някогашната говорителка на Тръмп Сара Сандърс, която е определена за губернаторка на щата Арканзас, като любопитното е, че бащата й, Майк Хъкаби, е бил губернатор на щата от 1996 до 2007 г.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР