Републиканци и демократи в САЩ настояват за ограничаване на вноса

...
Републиканци и демократи в САЩ настояват за ограничаване на вноса
Коментари Харесай

Нови санкции от САЩ към Русия: Ще се ограничи ли вносът на руско гориво?


Републиканци и демократи в Съединени американски щати упорстват за ограничение на вноса на съветското гориво като мярка против ограничение на нашествието в Украйна.

Американски сенатори предложиха план на закон за възбрана за импорт на съветски нефт на територията на Съединените щати. Към момента 8% от вноса на гориво идва от Русия. Индикациите, които идват от Белия дом все още са, че тази мярка няма да бъде подкрепена, тъй като единствено ще ускори натиска върху цените на горивата.

В Съединени американски щати има връх на инфлацията за последните 40 години, както и връх на цените на горивата. Според държавния секретар Антъни Блинкен, тези дейности единствено ще усилят цените в щатите и ще рефлектират отрицателно върху живота на американците.

В последните няколко дни Съединени американски щати постановиха нови стопански наказания на Русия, като сформираха черен лист, в който влизат 8 души – едни от най околните до президента Путин, както и едни от най богатите хора в Русия. В листата са включени и членове на техните фамилии.

Сред глобените е и представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Те няма да имат право на достъп до американската финансова система. Няма да могат да употребяват активите си на територията на Съединените щати, както и парцелите си. Освен на тези хора, Съединени американски щати глобяват общо 19 души, които няма да имат право да навлизат на територията на щатите.

Междувременно стана ясно, че американският вицепрезидент Камала Харис ще посети Източна Европа при започване на идната седмица. Очаква се тя да отиде в Румъния и Полша.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР