Републиканци и демократи в конгреса на САЩ са обединени от

...
Републиканци и демократи в конгреса на САЩ са обединени от
Коментари Харесай

Възмущение от хедж фондове и ръководената от българин Robinhood обедини Конгреса на САЩ

Републиканци и демократи в конгреса на Съединени американски щати са обединени от отвращение , откакто приложението Robinhood и други компании брокери замразиха търговията в отговор на солидния скок на акциите в GameStop и AMC , подхранвани от групи в обществените медии.

Някои хедж фондове бяха заложили на рухването на акциите на тези компании, а произлизащата от тях неустойчивост и готовността на Robinhood да наложи ограничавания по метод, който наподобява благоприятстваше огромните вложители и наказваше по-малките, раздразни демократите и републиканците , оповестява СиБиЕс.

" Напълно склонен съм ", туитна сенаторът републиканец Тед Круз, един от най-консервативните сенатори , в отговор на туит от демократичния представител Александрия Окасио-Кортес , която се скара на Robinhood за решението да " блокира вложителите на дребно от закупуване на акции, до момента в който хедж фондовете са свободни да търгуват акциите, както сметнат за добре. "

Лидерите на комисиите на Камарата на Народното събрание и Сената , виновни за надзора на финансовата промишленост , възнамеряват да проведат чувания, в които се преглеждат решението на Robinhood и събитията, довели до пазарните промени.

" Трябва да се оправим с хедж фондовете , чието неетично държание директно е довело до скорошната волатилност на пазара, и би трябвало да проучим пазара като цяло и по какъв начин е манипулиран от хедж фондовете и техните финансови сътрудници , с цел да се облагодетелстват, до момента в който другите заплащат цената ", сподели Максин Уотърс, ръководител на Комитета за финансови услуги на Камарата.

Представителят Патрик Макхенри, републиканец в комисията, съобщи в изказване, че е помолил Уотърс да свика чуване.

В Капитол Хил Круз прикани за бистрота и съобщи, че законодателите желаят да знаят за какво Robinhood е спрял търговията с акциите , отстоявани в Reddit от WallStreetBets и други чат стаи .

Умереният републикански сенатор Пат Тоуми назова замразяването на вложителите на дребно " доста тревожно ", само че също по този начин изрази опасения за това по какъв начин ще завърши комерсиалната полуда . " Между другото, това ще свърши зле за множеството, това е балон, който ще се спука и в последна сметка ще се срине в цената ", сподели Тоуми.

Председателят на банковия комитет на Сената Шерод Браун също съобщи, че възнамерява да организира чуване по въпроса. " Американците от години знаят, че системата на Уолстрийт е счупена . Те заплащат цената. Време е SEC и Конгресът да накарат стопанската система да работи за всички, а освен за Уолстрийт ", се споделя в изказването му.

По време на телевизионно изявление в четвъртък сенаторът Елизабет Уорън непосредствено се прицели в Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати , обвинявайки организацията, че не е дефинирала разпоредбите и е разрешила на фондовия пазар да се трансформира в " казино ". " Имаме потребност от SEC, която ще се ускори, която ще вкара някои ясни правила и по-късно ще бъде подготвена да наложи тези правила ".

Късно в сряда SEC излезе с изказване , в което се споделя, че " следи продължаващата волатилност на пазара " и ще работи с регулаторите, с цел да оцени обстановката.

В четвъртък по време на брифинга за пресата в Белия дом , прессекретарят Джен Псаки насочи репортерите към изказването на SEC и отхвърли да даде спомагателен коментар . В сряда Псаки сподели, че членовете на икономическия екип, в това число секретарят Джанет Йелън, също следят обстановката.

В четвъртък вечерта в имейл от Robinhood до потребителите на услугата се споделя, че ще разреши " лимитирани покупки " на GameStop и AMC скъпи бумаги в петък.

Въпреки общия им отговор на дейностите на онлайн търговете, напрежението сред политическите партии остана след протестите в Капитолия на 6 януари .

" Щастлив съм да работя с републиканците по този въпрос , където има общо мнение, само че съвсем ме убихте преди 3 седмици ", написа Окасио-Кортес в туит в отговор на поддръжката на Круз за нейната позиция във връзка с Robinhood .

Междувременно Robinhood Markets Inc. удостовери в петък, че компанията е лимитирала търговията с криптовалути в своето приложение за търговия " заради изключителни пазарни условия ", свързани с последните неустойчивости.

Според CNBC сега потребителите на Robinhood не могат да вършат незабавни депозити за покупки на криптовалути , а употребяват единствено средства, към този момент подадени в сметките си. Компанията изясни казуса, като сподели, че такива депозити могат да лишават до пет работни дни, с цел да бъдат утвърдени.

" Поради изключителни пазарни условия, краткотрайно изключихме моменталната покупателна дарба за крипто . Клиентите към момента могат да употребяват уредени средства за закупуване на крипто. Ще продължим да следим пазарните условия и да поддържаме връзка с нашите клиенти ".

Приложението за търговия Robinhood забрани закупуването на частични акции от скъпи бумаги в петък , в това число GameStop, с нов ход, който разгневи вложителите на дребно без задоволително средства за закупуване на цели акции.

" Все още можете да продавате или затваряте частични позиции, само че понастоящем не можете да отваряте нови частични позиции. Ако имате повтарящи се вложения в тези скъпи бумаги, те ще бъдат сложени на пауза, до момента в който рестриктивните мерки не бъдат отстранени ".

Robinhood, приложението, желано от дребни вложители , желае са възвърне търговията с компании, в това число GameStop, откакто обезпечи инжекция от Щатски долар 1 милиарда финансиране, оповестява " Гардиън ".

Говорител на Robinhood рано в петък разказа инжекцията от 1 милиарда $ като " мощен знак на доверие ", който ще й помогне да " обслужва по-нататък нашите клиенти ". Robinhood се свърза и със съществуващи вложители , в това число Sequoia Capital и Ribbit Capital, по отношение на незабавно финансиране, съгласно " Ню Йорк Таймс ".

Влад Тенев, съосновател на Robinhood, се обърна към Twitter , за да опровергае теориите , че краткотрайната възбрана е обвързвана със отбраната на хедж фондовете от по-нататъшни големи загуби.
 Шефът на Robinhood Влад Тенев лимитирал търговията за отбрана на компанията и клиентите
Шефът на Robinhood Влад Тенев лимитирал търговията за отбрана на компанията и клиентите

В Конгреса на Съединени американски щати желаят следствие за какво блокира вложители на дребно, до момента в който хедж фондове търгуват свободно

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР