Републиканският депутат в Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър

...
Републиканският депутат в Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър
Коментари Харесай

Помощта за Украйна май влиза в Конгреса следващата седмица

Републиканският народен представител в Камарата на представителите на Съединени американски щати Марджъри Тейлър Грийн съобщи, че ръководителят на Народното събрание Майк Джонсън възнамерява да внесе идната седмица законопроект за помощ за Украйна, привързан с поддръжката за Израел .

Това разкри АП.

" Председателят на Народното събрание Джонсън може да внесе в пленарна зала тази седмица обособен пакет за помощ на Израел. Но вместо това той евентуално ще обвърже помощта за Израел с 60 милиарда $ за Украйна идната седмица, с цел да окаже напън върху членовете на Конгреса да финансират Украйна ", написа тя в обществената мрежа X.

Грийн, който поредно се опълчва на военната помощ за Киев, съобщи: " Не обвързвайте Украйна с Израел . Военната помощ за Украйна и Израел не би трябвало да се обвързват дружно. "

" Наистина имам вяра, че Америка не може да си разреши да финансира каквито и да било задгранични войни. Трябва да водим война единствено на личната си граница ", добави конгресменът.

По-рано Джонсън беше декларирал, че след великденската почивка има намерение да внесе законопроект за спомагателна помощ за Украйна, който ще включва " значими нововъведения ".

Като образец за нововъведения ръководителят на Конгреса уточни даването на заем на Украйна. Според него " даже президентът Тръмп е приказвал за концепцията за заем, при който (...) ние не просто предоставяме задгранична помощ, а откриваме с тях връзки, при които те могат да ни ги върнат, когато пристигна време ".
 Джо Байдън готви нов пакет от $300 млн. военна помощ за Украйна
Джо Байдън готви нов пакет от $300 млн. военна помощ за Украйна

Парите ще отидат най-вече за снаряди

Той загатна и закона за REPO (транзакция за продажба на скъпи бумаги с противоположен лизинг), който планува конфискация на замразените в Съединени американски щати съветски държавни активи и прехвърлянето им в Украйна, с цел да бъдат употребявани против Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР