Републиканските пътища вече са в режим на зимно поддържане, съобщи

...
Републиканските пътища вече са в режим на зимно поддържане, съобщи
Коментари Харесай

АПИ обяви началото на зимния сезон

Републиканските пътища към този момент са в режим на зимно поддържане, заяви Агенция " Пътна инфраструктура ".

Въпреки че към момента температурите са високи, АПИ приканва водачите да стартират подготовката на колите си за придвижване при зимни условия, да не го отсрочват за първите минусови температури и да наблюдават за положителното техническо положение на транспортното средство, написа.

От Агенцията припомнят на водачите да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания и внезапни маневри. Автомобили, които не са готови за придвижване при метеорологичните условия, биха могли да блокират придвижването по пътищата и да затруднят работата на профилираната техника.

Областните пътни ръководства наблюдават прогнозите на синоптиците по региони и дружно с пътноподдържащите компании ще подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където температурите са по-ниски и има предпоставки за хлъзгавост и заледявания изключително рано заран. Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при прогноза за утежняване на времето.

През ноември предстоят инспекции на наличните първични материали и техниката за зимно поддържане - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. В инспекциите ще вземат участие представители на регионалните пътни ръководства, регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и други По региони от регионалните пътни ръководства инспекции ще се правят всеки месец.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР