Републикански шампион по лека атлетика стана победител в конкурса „Супермодел

...
Републикански шампион по лека атлетика стана победител в конкурса „Супермодел
Коментари Харесай

Българин стана „Мистър Вселена”

Републикански първенец по лека атлетика стана победител в състезанието „ Супермодел на вселената за 2020”. Пловдивчанинът Иван Булкин пребори над 20 интернационалните модела, взели участие в конкуренцията, предава Нова Телевизия.

Тазгодишното издание трябвало да бъде извършено в Малайзия, само че заради ограниченията за сигурност се провело напълно онлайн.

Иван Булкин е на 26 години от Пловдив. Повече от 13 години се занимава с лека атлетика в дисциплините спринт на 60, 100 и 200 метра. Заради физиката и външния си тип преди 4 години почнал да се занимава с моделство.

„ През 2016 година бях поканен да вземам участие в конкурс, който е обвързван с леката атлетика – най- хубав спортист на нашата татковина за 2016-та. Тогава се споделяше състезанието „ Мистър БГ атлетик”. Аз малко несериозно подходих, тъй като в никакъв случай не бях взел участие до оня миг в такива състезания. След три кръга стигнах до край. Като споделиха, че съм спечелил и това възприятие в никакъв случай няма да го забравя”, спомня си Иван Булкин.

Въпреки успеха Иван не считал, че ще продължи да се занимава с тази специалност.

„ Не го одобрих доста на съществено. Продължих да се занимавам само и целеустремено с тренировки и с учението си и с работа. През цялото време съм бил и на работа, само че тогава не мислех, че ще е нещо което ще се занимавам в следствие, до момента в който се случи, че ме поканиха да вземам участие на „ Мистър Пловдив” три години по-късно”, споделя Иван.

Участието му в този конкурс трансформира желанията и живота му.

„ Когато завоювах „ Мистър Пловдив”, разбрах, че имам право да вземам участие идната година точно в този конкурс - „ Супермодел Юнивърс “. Още тогава демонстрирах интерес и се свързах с хората, които го провеждат за България. Те ми споделиха, че ще е в Малайзия, което малко ме разколебава за един миг, само че аз си споделих: „ Не, ще участвам”. Готвих се за тръгване в Малайзия за присъединяване още при започване на 2020 година, само че в следствие с ситуацията с вируса всичко остана онлайн”, споделя Иван.

Конкурсът се провел в 2 стадия. Първият бил онлайн гласоподаване в страницата на уредниците. За втория се класирали петима мъже и дами, които били оценени от 10-членно жури от целия свят. Заради пандемията това се случва онлайн.

„ С всеки от участниците се е провеждало видео, в което са говорели за себе си. След това изплащахме фотоси, които трябваше да са в избран формат”, споделя Иван.

Подготовката не представлявала усложнения поради спортната му форма. А след дълго и нетърпеливо очакване, получава по този начин значимото позвъняване, че е спечелил състезанието. Но успеха не била единственото нещо, което го зарадвало.

„ Догодина даже може по този начин да стане, че и да сме хазаин на съответния конкурс”, декларира Иван.

Все още не знае каква е премията, която му е изпратена, само че за него фактът, че е победител е задоволителен. Въпреки всичко той счита да продължи да се занимава с най-любимото му – леката атлетика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР