Република Южна Африка ще започне следващата седмица да ваксинира здравните

...
Република Южна Африка ще започне следващата седмица да ваксинира здравните
Коментари Харесай

Южна Африка ще започне да ваксинира здравните работници с ваксината на Johnson & Johnson

Република Южна Африка ще стартира идната седмица да имунизира здравните си служащи на първа линия с имунизацията против ковид на компанията Johnson & Johnson, с цел да тества каква отбрана дава тя и изключително против южноафриканската разновидност на ковид, съобщи Асошиейтед прес, като се базира изказване на южноафриканския здравен министър Звели Мкхизе.

Мкхизе съобщи, че управляващите на Република Южна Африка възнамеряват да се откажат от имунизацията на AstraZeneca, защото тя не дава отбрана против леките и междинни форми на заболяване от ковид, породени от южноафриканската разновидност на вируса.

Ваксината на Johnson & Johnson към момента се тества в разнообразни страни по света и не е утвърдена от управляващите на нито една страна.

Здравният министър Мкхизе обаче съобщи в послание към жителите на Република Южна Африка, че имунизацията е сигурна, поради направените 44 хиляди теста с нея в Южна Африка, Съединените щати и Латинска Америка.

Ваксините на Johnson & Johnson ще бъдат употребявани в първата фаза от имунизационната акция против ковид на Република Южна Африка, в границите на която ще бъдат имунизирани 1,25 милиона здравни служащи, заяви Мкхизе.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР