Република Северна Македония ще се погрижи да има нулева толерантност

...
Република Северна Македония ще се погрижи да има нулева толерантност
Коментари Харесай

Буяр Османи: Северна Македония ще се погрижи да има нулева толерантност за насилието като отговор на който и да е проблем

Република Северна Македония ще се погрижи да има нулева приемливост за насилието като отговор на който и да е проблем, а минимум на междуетническия живот.

Това сподели пред публицисти външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи, който, дружно със служебния министър на външните работи на България Николай Милков, посетиха Християн Пендиков във Военномедицинската академия.

Секретарят на организацията „ Цар Борис III “ в Охрид Християн Пендиков пострада тежко след физическо нахлуване и побой над него на 19 януари. 

" Силно съдя нападението на моя съгражданин Християн в Охрид. Току що имахме опция с моя сътрудник Николай Милков да го посетим и да беседваме с него, с неговото семейство и да му пожелаем бързо излекуване ", сподели Османи. 

Османи увери, че виновниците за побоя над Пендиков са задържани и акцентира, че македонските управляващи не толерират сходни случаи на принуждение. И добави, че сходни неща не би трябвало да се случват, без значение от това какви са възгледите на жителите на РСМ.

Той обаче напомни, че български политици са идвали в РСМ, като по този метод засягат връзките с нашата съседка. И изиска да няма провокации при такива визити. 
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/645877477337577
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР