Република Северна Македония няма да започне преговори за ЕС, докато

...
Република Северна Македония няма да започне преговори за ЕС, докато
Коментари Харесай

Весела Чернева: Руснаците ще пострадат заради бунта на Пригожин

Република Северна Македония няма да стартира договаряния за Европейски Съюз, до момента в който не впишат българите в тяхната Конституция. Тук не става за двустранен спор, а за условия на Европейски Съюз за начало на договаряния. Всички страни-членки желаят да оказват помощ на РСМ да стартира договарянията според така наречен френско предложение. Това съобщи в ефира на Nova News зам-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева.

Тя посочи, че във френското предложение не е записано единствено приемането на българите в Конституцията, само че и серия от следващи стъпки.

За жал ние нямаме канали, по които да работим и да приказваме със Скопие. Петте работни групи имаха една дълга пауза от към година и за жалост всички наши секторни политики са оставени на пауза, което е доста тъпо, сподели още тя.

Относно присъединяване на премиера Николай Денков на Европейския съвет Чернева показа, че две ще бъдат водещите тематики.

„ Едната ще бъде за поддръжката за Украйна, а другата за това по какъв начин Европа да бъде по-стабилна и по-защитена, без значение какво става в Русия или към нея. Защото Европейски Съюз би трябвало да има своя лична отбрана, а не да разчита непрестанно на трети страни. Американската външна политика не може да бъде патерицата, на която Европа непрекъснато се опира ”, изясни Чернева.

По тематиката с протеста на Евгений Пригожин в Русия Весела Чернева изрече мнение, че създателят на " Вагнер " е посочил слабостта на Путиновия режим.

Видяхме във въпросната събота ужасни опашки по московските летища... въпреки това подобен вид дейности – пуч, бунт, вътрешни разтърсвания в властническите режими се отразяват доста зле, тъй като провокират още повече репресии и съгласно мен руснаците ще пострадат от случилото се в събота, тъй като ще има още повече арести и по-силно стягане на репресиите във връзка с публицистите. Войната ще се ожесточи, Путин евентуално ще се опита да показва повече мощ, проучва обстановката Чернева.

Тя обърна внимание и на безпрепятственото напредване на конвоите на " Вагнер " в посока към съветската столица.

„ Пригожин влезе в два града безусловно гладко (Воронеж и Ростов на Дон, бел. ред.). Вероятно е имало елементи от съветската войска, които са го очаквали и са му симпатизирали. Той съвсем доближи Москва изцяло гладко ”, означи в умозаключение тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР