„Република Китай очаква да засили сътрудничеството си със САЩ и

...
„Република Китай очаква да засили сътрудничеството си със САЩ и
Коментари Харесай

Тристанна среща в размирния Тихоокеански регион

„ Република Китай чака да ускори съдействието си със Съединени американски щати и Япония и да усъвършенства насърчаването на сигурността и икономическия разцвет в Азиатско-тихоокеанския регион”, съобщи вицепрезидентът на страната Чен Чен-Джен. „ Тайван е мощен бранител на мира и стабилността заради стратегическото си значение и витална експортно насочена икономика”, добави още той.

Чен Чен-Джен направи своето иявление по време на откриването на тристранната среща в Тайпе. На събитието участваха към 150 учени, законодатели и публични лица, взели участие в обмена на информация за районно и интернационално развиване.

Съвместно проведено от фондация „ Prospect” в Тайпе, Фондация „ Heritage” със седалище във Вашингтон и японската фондация „ Sasakawa Peace”, еднодневното събитие включваше три полемики за стратегическите ползи в Азиатско-тихоокеанския район, съдействието в региона на енергийната сигурност и вероятности за бъдещо съдействие в региона на сигурността.

Според Чен страната приветства концепцията за свободен и отворен индо-тихоокеански район, оповестена наскоро от американския президент Доналд Тръмп, както и японското „ Всеобхватно и прогресивно съглашение за транстихоокеанско партньорство”, смятайки и двете начинания за потребни, когато става дума за подоряване на районното и интернационалните съдействие и свободната търговия.

Вицепрезидентът удостовери уговорката на държавното управление да се причисли към „ Всеобхватно и прогресивно съглашение за транстихоокеанско партньорство”, като се има поради, че многостранните търговски съглашения поддържат геополитическите съюзи и спомагат за насърчаването на рамка за сигурност, учредена на строги правила.

„ Като метод за съдействие със прилежащите народи за взаимна полза, Република Китай предефинира своята роля в района посредством самодейността си „ New Southbound Policy”. Последната се концентрира върху дълготрайните потребности за развиване на страните от Южна и Югоизточна Азия, изключително във връзка с развъждането на гении и търговията”, сподели Чен.

На национално ниво вицепрезидентът посочи напъните на държавното управление да трансформира индустриалната конструкция чрез „ Програма за развиване на инфраструктурата” и самодейността „ Пет плюс две” в допълнение към поощряване на добиването на възобновима сила, с цел да се подсигурява сигурността и устойчивостта на страната.

В отговор на последните събития в Северна и източна Азия, Чен съобщи, че държавното управление е изпълнило глобите против Северна Корея в сходство с резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Що се отнася до връзките сред двете страни, вицепрезидентът съобщи, че Тайван продължава да се ангажира за опазване статуквото на мира и стабилността и чака с неспокойствие провеждането на позитивен разговор.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР