Република Ирландия трябва да получи 920 милиона евро от фонд

...
Република Ирландия трябва да получи 920 милиона евро от фонд
Коментари Харесай

Ирландия получава 920 милиона евро заради въздействието на Brexit

Република Ирландия би трябвало да получи 920 милиона евро от фонд на Европейската комисия , който е предопределен да " смекчи въздействието на Brexit ", оповестява БиБиСи.

Резервът за поправяне на Brexit е наличен за всички държави-членки на Европейския съюз (ЕС), " като в същото време се подсигурява мощна централизация върху най-засегнатите ".

Комисията сподели, че Ирландия е най-големият бенефициент и първата страна, която се възползва .

Резервът има общ бюджет от 5,4 милиарда евро .

Ирландското държавно управление ще получи 361,5 милиона евро през 2021 година, 276,7 милиона евро през 2022 година и 282,2 милиона евро през 2023 година

Комисарят по доближаването и промените Елиза Ферейра сподели, че Brexit е имал " негативно влияние върху живота на доста хора " и " хората в Ирландия го усещат най-вече ".

" Резервът на Европейски Съюз за пригаждане значи взаимност с най-засегнатите . Продължавайки напред, ние не желаеме да изоставим никого ".

" Финансирането, което Ирландия ще получи, ще способства за п одобрение на стандарта на живот, ще подкрепи икономическия напредък в страната и ще смекчи отрицателните въздействия в локалните общности ".

Ирландското държавно управление имаше значима роля в договарянията за Brexit и в работата на Протокола за Северна Ирландия заради сухопътната си граница с Обединеното кралство и евентуалните търговски последствия от Brexit.

Протоколът , предопределен да предотврати комерсиалните ограничавания на ирландската граница , е основен детайл от договорката за Брекзит, която поддържа Северна Ирландия в сходство с единния пазар на артикули на Европейския съюз.

Въпреки това, той е изправен пред рецензии от страна на синдикалисти заради спиране на някои артикули, които се движат сред Англия и Северна Ирландия .

През ноември ирландското държавно управление съобщи, че приготвя " проекти за изключителни обстановки ", ако Обединеното кралство задейства член 16 , който на процедура ще разреши на Обединеното кралство или Европейски Съюз да подхващат едностранни " защитни " ограничения за прекъсване на части от договорката.

Ирландският вицепремиер Лео Варадкар сподели, че никой не желае " Европейски Съюз да прекрати съглашението за търговия и съдействие с Англия ".

Той сподели, че ще са нужни " ограничения за възобновяване на салдото ", в случай че Обединеното кралство предприеме дейности.
 Другата седмица не престават договарянията по Северноирландския протокол
Другата седмица не престават договарянията по Северноирландския протокол

" Но разликата сред нашите позиции към момента е забележителна и ние сме подготвени да използваме член 16 ", предизвести Лондон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР