Репресивният подход не може да доведе до решаване на проблема

...
Репресивният подход не може да доведе до решаване на проблема
Коментари Харесай

Националният фенклуб на "Левски": Хулиганството не може да се спре с репресия

Репресивният метод не може да докара до решение на казуса с футболното и спортно безчинство. Това съобщи представителят на Националния клуб на последователите (НКП) на " Левски " Степан Хиндлиян на конференция по тематиката за абсурда около мача на националния тим с Англия (0:6).

" Ние сме надълбоко уверени, че явлението спортно безчинство не може да бъде решено само и единствено едностранчиво и посредством наказателен метод ", сподели той.

На мача с англичаните лица, свързани със " София-Запад ", която е част от НКП, бяха снимани да демонстрират нацистки привет. Малко преди края на първата част групата ентусиасти проведено напусна стадион " Васил Левски ".

" Всеки, който е бил на стадиона, знае, че подвиквания и жестове е имало от безусловно всички елементи на стадиона, в които е имало български последователи. Факт е, че тези момчета привлякоха вниманието върху себе си, тъй като са разпознаваеми лица от бранш Б, защото са отишли на мача и са излезли като група ", сподели Хиндлиян.

От НКП показаха, че два месеца по-късно към момента нямат отговор от управлението на " Левски " след изпратени " оферти за реализиране на договорености за дълготрайна работа ". Според представителите на фенската организация клубът би трябвало да има основна роля в процеса, като възпитава и образова последователите, посещаващи мачове.

В търсене на решение

По думите на Хиндлиян сходни прояви ще продължат да се случват, до момента в който не се реализира колаборация сред клуб и последователи. " Не отхвърлям, че имаме проблеми вътре при нас, само че би трябвало да се стартира от някъде. Има дълбоки аргументи за това, което се случва ", сподели той.

Според него в модифицирания закон за спортното безчинство има пропуски. Хиндлиян уточни, че процесът за справяне с казуса е необятен и обвързва страната и обществото.

" В огромна част от постановленията на осъдените след мача не написа, че са издавали маймунски звуци или че са вдигнали изпъната дясна ръка, а че са показвали междинен пръст. Това се случи в деня, в който вицепремиерът размаха подобен по един ефирен канал ", сподели той. И добави, че и възпитанието е фактор. " Знаете по какъв начин се държат родителите по време на мачове на детско-юношеския футбол. Не може при тоталното неявяване на страната от обучение, спорт, просвета и предварителна защита цялата виновност да се трансферира върху една организация с нестопанска цел. "

 От НКП трансферираха топката към футболния клуб
© LAP.BG

От НКП трансферираха топката към футболния клуб

Разцеплението в " Левски "

Хиндлиян добави, че разделянето на публиката на " Левски " е голям проблем.

" А още по-голям проблем е, че това е целеустремен и добре ръководен развой ", сподели той, без да навлиза в елементи.

" НКП има за цел да прави събития, да уголемява левскарството и да го разпространява ", добави представителят на организацията и върна топката към клуба.

В последните години " Левски доста пъти беше наказван поради държанието на публиката си. От НКП обясниха, че това може да се реши посредством образоване на хората, които вървят по мачовете.

" Най-вероятно на някого е преференциално да се случват сходни неща. На нас не ни е преференциално да се случват зловредни прояви, които носят вреди и санкции на клуба ни. Най-лошото, което ни се случва, е да ни санкционират без аудитория. " Левски " толкоз рядко играе завладяващи, смислени мачове и ние не можем да сме на стадиона поради това. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Скандалът след мача България - Англия (58)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР