„Репортери без граници“ /RSF/ актуализира списъка на „враговете на свободата

...
„Репортери без граници“ /RSF/ актуализира списъка на „враговете на свободата
Коментари Харесай

Орбан е сред враговете на свободното слово

„ Репортери без граници “ /RSF/ актуализира листата на „ враговете на свободата на словото “. Това са 37 държавни или държавни ръководители, които постановат репресии върху свободната публицистика. Има остарели тирани, две дами и европеец, съобщи организация БГНЕС.

В Латинска Америка описът включва президентите Мигел Диас-Канел в Куба, Даниел Ортега в Никарагуа и Жаир Болсонаро в Бразилия, които вършат компания на Николас Мадуро от Венецуела, който е там от 2013 година В Унгария ултранационалистът Виктор Орбан, министър-председател от 2010 година, работи, съгласно RSF, против плурализма и независимостта на медиите и трансформира обществените медии в пропагандни органи и заглушава частните медии.

Престолонаследникът Мохамед бин Салман е в черния лист на организацията, който напомня, че Саудитска Арабия е един от най-големите затвори в света за публицисти, да не приказваме за случая с редактора на „ Вашингтон Пост “ Джамал Хашоги, погубен и разчленен в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул през 2018 година Бразилският водач Жаир Болсонаро, отпред на най-голямата народна власт в Латинска Америка, е упрекван за обиди, унижения и " вулгарни закани ", които е насочил към пресата, която упреква, че е " зложелател на страната “ откогато заема поста през 2018 година

Две дами са в листата, в това число Кари Лам, основен изпълнителен шеф на Хонконг, за това, че се държи съгласно RSF като " марионетка на китайския президент Си Цзинпин, посредством използване на " либертицидни политики против пресата ", довела до закриването на последния самостоятелен вестник. Другата е министър-председателят на Бангладеш шейх Хасина, която съгласно RSF е довел до правосъдни производства против над 70 публицисти и блогъри. Седем от водачите на черния лист на организацията са там от първото издание през 2001 година Например водачът на иранската гражданска война Али Хаменей, президентите на Сирия Башар Асад, на Русия Владимир Путин и на Беларус Александър Лукашенко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР