Репортерът на словашкия телевизионен канал Маркиза Михал Хечко се намира

...
Репортерът на словашкия телевизионен канал Маркиза Михал Хечко се намира
Коментари Харесай

Мохамед: Това се е случило на нашите дядовци, случва се и на нас. Газа е разрушена

Репортерът на словашкия ефирен канал " Маркиза " Михал Хечко се намира южно от Тел Авив и се насочи към местата, които граничат с Газа.

„ Това е територията, където е концентриран целият спор след протичащото се в страната от събота. Разбира се, главният въпрос е по кое време ще стартира сухопътната атака на израелските военни елементи. Засега никой не знае тъкмо по кое време това ще се случи. Говори се, че е допустимо да стане още в събота вечер. Разбира се, никой не може да удостовери това. Докато сме тук на автомагистралата и се придвижваме към границата с Газа,  видяхме няколко единици тежка бойна техника, която се транспортира натам “, разяснява той в ефира на bTV.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Бележки с предизвестие за незабавна евакуация заваляха от небето над град Газа. Повече от 1 милион души живеят в северните региони на линията и част от тях към този момент се изтеглят на юг.

“Това се е случило на нашите дядовци в предишното, случва се и на нас в този момент. Газа е разрушена ”, коментирао Мохамед, гражданин на Газа.

Израел упрекна „ Хамас “, че споделя на хората да пренебрегват известията за евакуиране. А Организация на обединените нации и Световната здравна организация приканиха Тел Авив да се откаже от проекта си.

„ Организация на обединените нации счита, че е невероятно осъществяването на сходно преместване без унищожителни филантропични последствия “, разяснява Роналдо Гомес, представител на организацията.

Израелските военни се приготвят за сухопътна атака

УНИЦЕФ моли за незабавното освобождение на децата - заложници и възобновяване на електричеството в линията Газа. Там храната и водата свършват, поради блокадата, която Израел отхвърля да вдигне, до момента в който не получи отвлечените. “Хамас твърди “, че някои от тях са били убити при израелските удари.

В Ливан войната разискаха иранският външен министър и водачът на ''Хизбула''. Групировката даде поръчка.

„ Ние следим ходовете на врага и сме изцяло подготвени. Когато настъпи моментът за някакво деяние, ние ще го изпълним “, разяснява заместник-шефът на „ Хизбула “ Наим Касем.

Продължават дипломатическите совалки на Запада за търсене на решение. В Йордания разговаряха американският държавен секретар Антъни Блинкен и интернационално приетият палестински президент Махмуд Абас.

В Израел дойдоха ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и американският министър на защитата Лойд Остин, който съобщи, че Вашингтон е подготвен да достави още оръжия на дългогодишния си съдружник.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР