Репортажът с историята около Николай Петров съвпадна по време със

...
Репортажът с историята около Николай Петров съвпадна по време със
Коментари Харесай

Гворги Харизанов: Репортажът с историята около Николай Петров съвпадна по време със случилото се около роднинските назначения

Репортажът с историята към Николай Петров съответства по време със случилото се напоследък към роднинските назначения, съобщи в предаването " Преди всички " Георги Харизанов от Института за дясна политика

Това е, от една страна, остаряла история, в която не са открити престъпления и претекстовете на министъра, единствените, са били, че търси най-ниска цена тогава като шеф на ВМА, само че е реалност, че интервалът на този репортаж, към този момент по национална телевизия, съответствува с наслагването от последните два месеца, с роднинските връзки и назначения, с напрежението към цялата тази тематика и в този момент, в този миг, това в действителност е доста огромен проблем. Според мен в случай че същият репортаж беше излъчен в различен интервал, може би реакциите и следствията биха били разнообразни.

Харизанов обаче счита, че нещата с оставката на Николай Петров няма да се развият като при Делян Добрев:

Съмнявам се, защото тук не зависи решението от груповата отговорност или безнаказаност, а то е персонално и негово и на министър-председателя. Борисов е прочут с това, че не връща в подадени оставки.

Харизанов сподели и че изборът на нов здравен министър ще е сложен о изясни за какво:

Труден ще е. Там, който и да отиде министър, той става титуляр и виновен за една система, в която всичко живо се скъсва да краде. Всичко що е държавни и общински лечебни заведения се скъсва да краде и ние като общество би трябвало да намерим някакъв страховит експерт, който е податлив да се самоубие, заставайки най-отгоре на една система, в което всички се скъсват да крадат. Дано се съгласи някой, само че съгласно мен ролята на министъра е извънредно миноритарна във опцията да се приключи цялото това безсрамие. Според мен ние като общество би трябвало да поемем фикцията да си изговорим някакви базови истини. Тези истини са, че частните лечебни заведения не банкрутират.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР