Репичките произхождат от Средна Азия, а днес се отглеждат и

...
Репичките произхождат от Средна Азия, а днес се отглеждат и
Коментари Харесай

Защо е важно да ядем репички?

Репичките произлизат от Средна Азия, а през днешния ден се отглеждат и употребяват в целия свят. Освен че са апетитно допълнение към салатите, пресните репички са изключително потребни за здравето.

Те съдържат витамини от група В, както и известни количества витамин С, което ги трансформира в оръжие против настинки , вируси и грип .
 репички ThinkStock/Getty Images
Витамин С, фосфорът, цинкът и витамините от група В в репичките оказват помощ в грижата за кожата. Някои хора употребяват сурови репички като средство за почистване на лицето.

Също по този начин в 100 г репички се съдържат 16 калории и 15 мг витамин С, което ги прави подобаващ артикул за диети и поддържане на здравословно тегло. Те са добър източник на антиоксиданти, минерали, витамини и диетични фибри.-->
 репички ThinkStock/Getty Images
Репичките са потребни и за бъбреците . Доказано е, че противовъзпалителните свойства на зеленчука пазят бъбреците от инфекции. Смята се, че потреблението на репички оказва помощ за понижаване натрупването на отрови в кръвта като по този метод се намалява концентрацията им в бъбреците.

Приемът на репички потвърдено бори напрежението . Tова ги прави прелестно средство за предварителна защита на някои ракови болести и възпаленията. Те оказват помощ за закъснение растежа на туморни кафези при рак на дебелото черво.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР