Реновирането на туристическите пътеки в района на Седемте рилски езера

...
Реновирането на туристическите пътеки в района на Седемте рилски езера
Коментари Харесай

Продължава реновирането на туристическите пътеки край Седемте рилски езера

Реновирането на туристическите пътеки в региона на Седемте рилски езера продължава по екосъобразен метод, оповестяват природозащитници.Работата в региона стартира предишното лято, само че беше спряна от прокуратурата и Министерството на околната среда, след сигнали за приложимост на тежка техника.
Прекарването на материалите и на нужното при реновирането на пътеките се прави единствено с коне.

От защитата на естествен парк " Рила " се следи да не се употребява и земекопна техника.

Вече са постлани към 500 метра пътеки.

Монтирани са и една част от парапетите, както е по плана. Планинарът и природозащитник от Кюстендил инж. Севдалин Атанасов:

" Копаят с кирки над лифта. Над лифта, над новата хижа, имаше един сектор, каменист. Много противен беше. Там са създали също по този начин стъпала, което е добре. Парапетите са потрошени сред " Окото " и " Сълзата ". Според един от майсторите, са потрошени съзнателно, тъй като няма по какъв начин да се счупят, само че това са едни колци 1,4 м., обли, които са подострени 10 сантиметра изпод. В тези камъни горе по какъв начин ги поставят не знам. И тези спънки, които ги съединяват, на доста места бяха счупени. Работеше се сред хижата и " Бъбрека ". Нагоре не работеше никой. Там в действителност още има сняг тъкмо върху този сектор, само че на някои места към този момент мърдат камъните. Ако вали два-три дни дъжд, съгласно мен, ще отмие това изпод, ще се раздвижат ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР