Ремонтни дейности, липса на пътни знаци и маркировка са установили

...
Ремонтни дейности, липса на пътни знаци и маркировка са установили
Коментари Харесай

Тежката катастрофа с четирима загинали: Без маркировка и знаци на пътя Велико Търново-Русе

Ремонтни действия, липса на пътни знаци и маркировка са открили от Агенция „ Безопасност на придвижването по пътищата “ в сектора на пътя Велико Търново - Русе, където в събота починаха 4 души при злополука.

„ На мястото на случая ние установихме, че има предоставени ремонтни действия, които от елементи са изпълнени, сменена е асфалтовата настилка на пътя, директно до мястото на случая има нова настилка, само че липсва маркировка. Липсва и сигнализацията с пътни знаци, която да алармира, че там има ремонтни действия. Има голям брой дървета, които не са обезопасени “, изясни в пред Нова телевизия Бойко Рановски, специалист Агенция „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

Срокът за полагане на маркировката там е края на месец август, разясни той.  

„ Причните може да са всевъзможни - разпръскване или заспиване на лидера ”, допусна Рановски, само че отхвърли да даде безапелационен отговор какви могат да бъдат причните за тежкото произшествие. „ Там има задоволително проверяващи служители на реда “, сподели той.  

По думите му това един от най-натоварените пътища в страната. „ Основният трафик сред Румъни и Турция е тъкмо оттова “, посочи Рановски.  

Той разясни, че сега има 24 рискови сектори в страната, по тях има уведомления от АПИ и има стартирани дейности по обезопасяването им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР