Ремонти по магистралите и основните пътища ще спъват трафика и

...
Ремонти по магистралите и основните пътища ще спъват трафика и
Коментари Харесай

Тунел „Витиня“ остава затворен поне до средата на август, ремонти спъват трафика през лятото

Ремонти по автомагистралите и главните пътища ще спъват трафика и това лято. Най-тежко е ситуацията по автомагистрала “Хемус ”, където изцяло затворено е придвижването по дясното платно в посока Варна на моста при км 33+600 и тунел Витиня. Движението се прави в двете посоки в лявото платно, посока София.
В тунела и върху виадукта се не разрешава придвижването в изпреварващата лента, като леките коли се движат в двете посоки в спешната и дейната лента, прецизираха от Агенция “Пътна инфраструктура”. Напълно е затворено дясното платно на моста при км 37+520 по посока Варна, а колите се движат в двете посоки в другото платно, оповестява " Труд ".

За тировете има възбрана за придвижване от пътен възел “Витинска река” до пътен възел “Ботевград”.
Ремонтите ще продължат до 31 август, оповестяват от пътната организация.

“Ще се опитаме в средата на август да отворим тунел “Витиня” на Автомагистрала “Хемус”, разяснява министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков по време на инспекция на тунел “Ечемишка”, преди стартирането на придвижването по ремонтираната тръба за Варна.

“Безсмислено е да пуснем тунел “Витиня”, в случай, че мостовото оборудване на 33-ти километър няма да е готово. Ремонтите, вместо да започват на 1 март, започнаха на 27 април. Има най-малко месец и 10 дни работа по оборудването, при пришпорване на всички вероятни срокове”, разясни той. Лявата тръба на тунела в посока София и мостовото оборудване преди него също са в сериозно положение. Работата по тях ще стартира след края на настоящия ремонт, с цел да завърши преди зимния сезон, заяви още министърът. Той добави, че сега се обследва положението и на лявата тръба на тунел “Ечемишка”. Ремонт по нея може да стартира след края на летния сезон, само че при изискване, че също ще завърши преди въвеждането на зимното поддържане на пътищата.

Вчера беше възобновено придвижването в тунела “Ечемишка”, откакто завърши ремонтът на дясната тръба на оборудването. Възстановителните действия стартираха на 1 септември предходната година, като придвижването до момента се извършваше в двете посоки в тръбата за София. Съоръжението е с нова хидроизолация, отводнителна система, вентилационна и електрическа апаратура, осветяване, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване.

Според министър Нанков всички поправки на автомагистрала “Хемус” би трябвало да приключат преди началото на зимния сезон.

Строителни действия лимитират и придвижването в посока Варна от км 21+940 до км 28+340. Автомобилите се движат в лявото платно в посока София. Дейностите би трябвало да приключат до 21 юли.

Заради ремонт на облицовъчни пана на автомагистрала “Люлин” придвижването е лимитирано в едната лента на третия тунел в посока Кулата. Крайният период за завършването му е 17 юли.

Засега ограничавания няма по автомагистралите “Тракия”, “Марица”, “Струма” и “Черно море”.

Затруднение в напредването на колите има и в региона на Габрово поради строителните действия по обходния път на града. Той ще бъде подготвен до края на идната година и се търси финансиране за тунела под Шипка, изясни районният министър.

След привършване на дейния летен сезон – от 15 септември ще стартира ремонт на една от лентите на Автомагистрала “Тракия” след Пловдив в посока Бургас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР