Ремонтът на столичния Западен парк е замразен.Изкопи, обезопасени с части

...
Ремонтът на столичния Западен парк е замразен.Изкопи, обезопасени с части
Коментари Харесай

Ремонтът на Западния парк в София отново е спрял

Ремонтът на столичния " Западен парк " е замразен.

Изкопи, обезопасени с елементи от ограда и през няколко метра тази картина се повтаря – по този начин наподобява централната алея в парка.
Ремонтът на Западен парк в София ще се забави с 6 месеца – до октомври Причината за удължаването на периода за реорганизация е неприятното време
Граждани алармират, че с изключение на, че от месеци не се работи по парка, доста от изкопите не са обезопасени и се тормозят за децата си.

Снимка: btvnovinite.bg

Разкопани алеи, стърчащи от земята гофрирани тръби, нахвърляни плочки, изкъртени пейки и автомобил на охранителна компания паркиран върху зелените площи – всичко това може да се види в столичния Западен парк.

Липсват обаче служащите и строителните машини.

Обновяването на парка започва преди година и три месеца. А планът е на стойност от съвсем 11 милиона лв.. По-голямата част от парите идват от Брюксел.

Снимка: btvnovinite.bg

От много време обаче тук не се работи, споделя ни Димитър, който тича постоянно по алеите.

„ Те дублират разкопките. Веднъж копаят, след това повторно внезапно отново копаят, не знам за какво. Имаше много камиони предходната година, към този момент няма”, споделя Димитър.

Снимка: btvnovinite.bg
Около детската площадка е цялостно с рискови места, възмущава се Радостина.

„ Паркът е във тип на безспорен разгром. Това приказва напълно за неприятно ръководство на самият проект”, счита Радостина.

Снимка: btvnovinite.bg
Ремонтът е спрян поради неточност в проектирането, оповестиха наскоро от общината.

Беше открито, че фундаментите на козирката при основния вход са проектирани в зоната на " разкрито съществуване на водопроводи " – магистрален втори кръг за град София.

С други думи, по план е трябвало да се копае там, където е магистралния тръбопровод.
Стотици доброволци се включиха в залесяването на Западния парк Акцията обгръща територията на парка, наранена от противозаконна сеч
Според Радостина, тук е ролята на възложителя да каже дали преоктантите не са разполагали с настоящи данни, дали е недовиждане на самите проектанти или става въпрос за изнудване от страна на строителя.

„ Прекратих контракта с проектантите, сега основният проектант е зает с екипа си да завърши препроектирането”, изясни кметът Йорданка Фандъкова. По думите й в хода на работа се постановат някакви корекции и промени, от време на време и изненади.

Снимка: btvnovinite.bg
А Радостина напомня, че и предходната година ремонтът бил спрян поради неточност в проектирането за прокопавнето на инженерните трасета.

Кметът Йарданка Фандъкова не се ангажира с краен период по кое време паркът ще е подготвен, тъй че не е ясно дали ще е досъпен за жителите на 10-ти декември, както написа на табелите или това ще се случи едвам следващата година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР