Ремонтът на санитарните помещения в VII СУ Найден Геров е

...
Ремонтът на санитарните помещения в VII СУ Найден Геров е
Коментари Харесай

Община Варна отвръща за скандалните тоалетни в училище: Те не са ремонтирани, не бяха в проекта

Ремонтът на санитарните пространства в VII СУ " Найден Геров " е очакван да бъде осъществен със средства от Община Варна. За задачата към този момент са отпуснати 30 000 лева към учебното заведение, заяви Лилия Христова, шеф на дирекция " Образование и юношески действия ".

Изказването бе във връзка публикувани фотоси на неремонтирани тоалетни в постройката на учебното заведение, където се осъществя план за градивно подсилване и енергийна успеваемост на постройката. 

Възложител на плана е шефът на учебното заведение Мария Нестерова и включва действия по градивно подсилване, слагане на топлоизолация, ремонт на покрива, замяна на вътрешните съоръжения. Финансирането е по Оперативна програма " Региони в напредък ". Община Варна е планувала разпределяне на средства за ремонт на санитарните пространства, които са отвън плана. 

" На публикуваните фотоси са показани неремонтирани тоалетни в учебното заведение. Едно от децата претърпя интервенция и нямаше по какъв начин да употребява тоалетна с клекало, по тази причина трябваше да осигурим моноблок. Говорих с бащата, популяризирал фотосите. Обясних, че нямаше по какъв начин тоалетните да бъдат включени в плана за ремонта на постройката, по тази причина те ще бъдат ремонтирани в допълнение ", сподели директорката.

Дирекция " Образование и юношески действия " включва годишно в финансовата си стратегия средства за ремонт на санитарни пространства в учебни заведения при подадени поръчки от шефовете. Обновени са в ОУ " Стефан Караджа ", ОУ " Васил Друмев ", сега се работи в ОУ " Иван Рилски "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР