Ремонтът на пътя Превала-Бели мел-Монтана ще бъде завършен до средата

...
Ремонтът на пътя Превала-Бели мел-Монтана ще бъде завършен до средата
Коментари Харесай

Пътят Превала-Бели мел-Монтана готов до лятото

Ремонтът на пътя Превала-Бели мел-Монтана ще бъде приключен доникъде на идната година. До юни месец всички ремонтни действия би трябвало да приключат и пътят да е в употреба .

Това стана ясно по време на инспекцията, която заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев направи през днешния ден на ремонтните действия на трасето в област Монтана.

Дължината на целия ремонтиран сектор в над 27 километра, а сумата нужна за дейностите по ремонта е над 8 млн. лева . На терен все още се прави възстановяване на технико-експлоатационното положение на пътната настилка, стабилизиране на банкетите, възстановяване на отводняването, ремонт и разчистване на пътните уреди, разкриване на видимост. На инспекцията през днешния ден участваха и ръководителят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов и регионалният шеф Росен Белчев.

Ремонтните действия целят и да бъде обезпечено безвредното пътешестване на хората .

Пътят Превала - Бели мел - Монтана е един от най-старите на територията на Областно пътно ръководство Монтана. Той е издигнат преди повече от 60 години сред 1956 - 1959 година Обслужва 21 обитаеми места, в общо 6 общини в областите Видин и Монтана. Това е и най-краткият път от Видин за София през Белоградчик, поемайки част от трафика от Дунав мост 2.

Трасето е с значимо туристическо значение за Северозападна България и връзка с една от най-атрактивните туристически дестинации за България - Белоградчишките скали , а от там и за пещера " Магура ".

Целта е в границите на 2018-та година целият път от София до Монтана да бъде изцяло ремонтиран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР