Ремонтът на нагънатия на вълни 52-километров участък между Чирпан и

...
Ремонтът на нагънатия на вълни 52-километров участък между Чирпан и
Коментари Харесай

Ремонтът на Тракия между Чирпан и Стара Загора ще по-скъп от строежа на участъка

Ремонтът на нагънатия на талази 52-километров сектор сред Чирпан и Стара Загора на автомагистрала " Тракия " ще коства повече от построяването на сектора. Той потегля до дни и ще се прави на стадии без да е ясно какъв брой дълго ще продължи. Това се разбра от думите на Иван Досев, член на Управителния съвет на организация " Пътна инфраструктура " (АПИ), пред Българска национална телевизия.

Ремонтът ще стартира с платното в посока София - Бургас и неговата планирана стойност към 90 млн. лева, сподели инж. Досев.

Това е рекордна цена за ремонт на автомагистрала, издигната преди десетина години. Участъкът от двете платна от 38.6 км, от 171 до 210 км на аутобана, беше построен в интервала 2003 - 2007 година от " Джойинт Венчър Рануей " АД с реализатор " Пи Ес Ай " Стара Загора за 104.7 млн. лева с Данък добавена стойност или приблизително по 2.7 млн. лева за километър на двете платна .

Сега без обществено възлагане третият кабинет на Бойко Борисов дава 1.7 млн. лева единствено за ремонт на едното платно , без да показа никаква аргументация и даже проектите и стадиите за осъществяване на ремонта.

Той се разпорежда на пътноподдържащата компания на автомагистрала " Тракия " - държавната " Автомагистрали ". В момента тя е ангажирана с построяването на автомагистрала " Хемус ", ремонтите на виадуктите по автомагистралите и тунел " Витиня ", укрепването на свлачища - общо поръчки за към 3 милиарда лева предоставени и непосредствено от страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР