Ремонт на квартални улици и тротоари, детски и спортни площадки,

...
Ремонт на квартални улици и тротоари, детски и спортни площадки,
Коментари Харесай

Кметът на район „Източен“ иска да направи чудеса в кварталит...

Ремонт на квартални улици и тротоари, детски и спортни площадки, озеленяване в кварталите и нови паркове планува през тази и идната години кметът на регион „ Източен “ Иван Стоянов.

За първите две години от мандата в региона са решени значително от проблемите в кварталите, сложени от жителите пред локалната власт, макар незадоволителните бюджетни средства.

В момента община Пловдив извършва и плана за пътната инфраструктура в кв. „ Гладно поле “ за 12 млн. лв. с Данък добавена стойност, по-голямата част от който се финансира по Оперативна програма „ Региони в напредък “.

Новите проекти на региона също са обвързани с съществуването на средствата в локалния бюджет и финансиране от Европейски Съюз на планове, само че сега и двата източните са в запас, тъй като обектите не са утвърдени. Държавният бюджет не е признат, след него занапред ще се прави и общинският.



Иван Стоянов смята, че би трябвало да има подготвеност с плановете, които дават опция за фанансиране, и да се обезпечат пари за реорганизация на сектор от ул. „ Богомил “ сред бул. „ Източен “ и „ Лев Толстой “, около стадион „ Христо Ботев “, който се строи с цялостна пара. Паветата тук са хлътнали, тротоарите се разрушават, както и по цялата дълга улица, която попада в " Източен ".

Ул. „ Богомил “ е включена в плана за „ Гладно поле “, само че без тази права, защото планът е в развой на правене. Паважът дружно с подземните връзки ще се подменя в този момент в другия сектор - от ул. „ Лев Толстой “ до бул. „ Санкт Петербург “, тъй като е безпечен с пари по Оперативна програма " Региони в напредък ". Пътната връзка е извънредно нужна, тъй като ще разтовари булеварда около комерсиалните вериги и „ Лаута “.

Строителите довършват ремонта на прилежащата ул. „ Лев Толстой “ сред " Богомил " и " Кн. Мария Луиза " и прекарват парното на „ Ген.Радко Дмитриев “, също в " Гладно поле " към " Плаза " и " Метро ".



Кметът на региона залага в проекта още няколко улици в бъдещите проекти. Една от тях е " Георги Странски “ в кв. „ Гладно поле “, тъй като тя също е изпаднала от ремонта в „ Гладно поле “ по оперативна стратегия, само че за нея скоро ще има утвърден план. Проекти се готвят за ул. „ Арх. Камен Петков “ от бул. " Кн. Мария Луиза " до ул. " Богомил ", за,, ул. „ Славянска “, както и за кръгово кръстовище на бул. „ Кн. Мария Луиза “ с „ Арчарица “ и „ Лев Толстой “.

Иван Стоянов се надява да получи финансиране за благоустрояване на междублоковото пространство на ул. „ Богомил “ против новата детска градина, построена като приказка по Оперативна програма „ Региони в напредък “.

Позицията на райкмета е, че парк би трябвало да се направи в терена от източната страна на стадион „ Христо Ботев “ на ул. „ Варна “ и „ Лев Толстой “. Общинската земя беше поискана през предходната година от компания, близка на бизнесмена и общински консултант Владимир Кисьов за създаване на жилища против обезщетение за общината. Съветниците не поддържаха тази концепция за да не се позволява презастрояване, само че в новата Програма атрактивните парцели още веднъж са включени за застрояване посредством търг или конкурс.

Благоустрояване и озеленяване са планувани в кметството на „ Източен “ също по този начин на ул. „ Дюлево “, „ Ландос “, „ Г. Хаджипавлов “.

Снимки от Наташа Манева

Свързани вести Кметът Иван Стоянов с истинска концепция за поливане СНИМКА Още два ремонта приключиха в период в регион "Източен " Масовите градежи в Пловдив - презастрояване или безобразно застрояване
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР