Ректорът на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий проф. Христо

...
Ректорът на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий проф. Христо
Коментари Харесай

ВАС постанови, че ректорът на ВТУ е легитимен

Ректорът на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий ” проф. Христо Бонджолов и управлението и Студентския съвет са законни . Решението е на Върховния административен съд за законни, оповестиха на онлайн брифинг от управлението, представени от " ".

Решението е дефинитивно и е оповестено на 8 декември. Делото за оборване избора за ректор на ВТУ за мандат 2019-2023 година, продължи повече от 2 години и половина. Производството беше по тъжба на единия от претендентите за поста – проф. Мирослав Гълъбов, която оспорваше решенията на Общото заседание на ВТУ , взети на 20 май 2019 година

" Делото бе формирано на 4 юни 2019 година в Административен съд – Велико Търново.

На 18 май 2021 година той постанови решение в интерес на ВТУ, като остави жалбата на проф. доктор Гълъбов без почитание и удостовери решението на Общото заседание на университета като законосъобразно.

Решението бе оспорено и се образува дело във Върховния административен съд. Т о приключи на 8 декември 2021 година като Върховен административен съд удостовери напълно решението на първата инстация, че решенията към изборите за ректор са взети от Компетентен орган и са законосъобразни, и присъди на ВТУ всички направени в производството разходи . " Считам, че това решени е извънредно значимо, защото с него беше предпазен престижа на ВТУ ", разясни проф. Янка Тянкова, зам.-ректор по административно-правните действия.

Проф. доктор Бонджолов изрази своята признателност към студентите, които опазиха своя университет, към преподавателите и чиновниците, " които твърдо застанаха зад университета и схванаха какво ни готвят ".

" Трябваше да мине време, в което се чуха и написаха какви ли не неща за ВТУ , това се отрази най-много на работата на преподавателите, на чиновниците, на студентите, на имиджа на университета. В последна сметка истината е на наша страна ", заключи проф.Бонджолов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР