Ректорът на Тракийски университет, проф. д-р Добри Ярков, посети черноморския

...
Ректорът на Тракийски университет, проф. д-р Добри Ярков, посети черноморския
Коментари Харесай

Тракийски университет открива изнесена база в Царево


Ректорът на Тракийски университет, проф. доктор Добри Ярков, посети черноморския град за формалното сключване на контракта за съдействие сред образователното заведение и Община Царево. По силата на съглашението, старозагорската „ алма матер “ ще открие изнесена база в курортния град, където ще се организира изнесено образование на студенти и докторанти в другите специалности, в които те се образоват. Така Царево става третият черноморски град след Варна и Бургас, в който ще има база на висше образователно заведение.

„ Днес е съдбоносен ден за нашия град и нашата община, тъй като даваме началото на университетския живот в Община Царево. ” – съобщи при формалното сключване на съглашението кметът на Царево, Георги Лапчев.Бъдещото звено на образователното заведение ще предлага образование на студенти в другите научни посоки, които университета предлага. Ще има и компетентност, която ще е обвързана с развъждането на морска храна, тъй като Царево е най-голямата морска община.
-->
„ Много се веселя, че към този момент сме и в град Царево! Уверявам Ви, че единствено след няколко години ще се радваме на положителни резултати като запазим младежите от района, да останат да живеят тук. “ - сподели проф. Ярков по време на формалната гала. „ Това, което стартираме през днешния ден, ще бъде потребно за Тракийски университет, за Община Царево и бих споделил – за цяла България. “



Кметът Георги Лапчев връчи алегорично на проф. Ярков ключа за постройката на някогашния Българо-германския център, в която ще се обитава Тракийски университет. Към момента в старозагорския университет се образоват към 10 000 студенти от над 50 страни от целия свят. Над 600 висококвалифицирани преподаватели, както и гост-лектори от други университети в страната и чужбина управляват образованието по повече от 70 бакалавърски специалности и магистърски стратегии. Университетът организира и повече от 70 докторски стратегии.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР